Ман Сити взе аванс пред Атлетико, Фодън със супер включване от пейката


Ман Сити взе аванс пред Атлетико, Фодън със супер включване от пейката
Снимка: Getty Images

6288 0

Манчестър Сити победи като домакин с 1:0 Атлетико Мадрид в първи сблъсък от 1/4-финалите на Шампионска лига. Кевин де Бройне реализира единственото попадение в срещата на "Етихад". Де Бройне бе точен в 70-ата минута след асистенция на Фил Фодън. Много силно включване в мача за Фодън, който се появи на терена като резерва в средата на второто полувреме. Срещата-реванш е след седмица в испанската столица. 

РАЗВИТИЕ НА ДВУБОЯ

Мачът започна с териториален натиск за домакините. Съвсем очаквано предвид футболната философия, която е присъща за Пеп Гуардиола. Без голови положения до 10-ата минута. В 12-ата минута Кевин де Бройне стреля опасно, а защитник на гостите застана на пътя на топката и изби кълбото в корнер. Без чиста голова ситуация до 35-ата минута, 70:30 процента превес за "гражданите" при притежанието на топката в този отрязък от спора, но нищо по-интересно пред вратата пазена от Ян Облак. Гостите, с наставник Чоло Симеоне, пък играят подчертано защитно. В 40-ата минута домакините поискаха дузпа за нарушение срещу Де Бройне, реферът обаче прецени, че фал в ситуацията няма. До почивката резултатът остана 0:0.

Илкай Гюндоган стреля опасно в 47-ата минута, но нямаше късмет пред гола. "Гражданите" продължават да нападат масирано. В 55-ата минута Де Бройне шутира остро от пряк свободен удар, а Облак се намеси много сполучливо.

В 70-ата минута домакините пробиха защитата на Атлетико. Точен от близка дистанция бе Кевин де Бройне, който реализира след супер пас на Фил Фодън (влязъл като резерва в двубоя).

Малко преди това "гражданите" поискаха дузпа, а съдията отново не посочи бялата точка. В 80-ата минута Фодън осъществи страхотен пробив по десния фланг, а секунди след това Де Бройне шутира опасно, защитник на Атлети обаче изби топката почти от голлинията. Три минути по-късно се заформи леко меле между играчите, до сериозни ексцесии обаче не се стигна. Англичаните запазиха преднината си и се поздравиха с победа с 1:0 в тазвечершния двубой.

Къде да гледаме Ман Сити - Атлетико Мадрид по ТВ!

ТИТУЛЯРИТЕ:

Манчестър Сити: Едерсон; Кансело, Аке, Лапорт, Стоунс, Родри, Гюндоган, Де Бройне, Б.Силва, Стърлинг, Марез

Мениджър: Хосеп Гуардиола

Атлетико Мадрид: Облак; Вършалко, Рейнилдо, Савич, Фелипе, Лоди, Йоренте, Коке, Кондогбия, Гризман, Феликс

Старши треньор: Диего Симеоне

Главен съдия: Ищван Ковач (Румъния)

ПРЕДИ МАЧА

Атлетико е в серия от 6 поредни победи във всички турнири. Ман Сити пък е лидер във временното подреждане на английската Висша лига. Срещата-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига между "гражданите" и "дюшекчиите" е на 13 април в испанската столица. Манчестър Сити и Атлетико Мадрид преследват първа титла в ШЛ, Атлетико е трикратен финалист в турнира, а Сити загуби във финала на миналата кампания.

Тимът воден от Пеп Гуардиола мина с лекота през Спортинг Лисабон на осминафиналите на Шампионска лига, докато съставът на Чоло Симеоне отстрани градския съперник на Сити – Манчестър Юнайтед, за да достигне до 'последните 8' в надпреварата.

Срещата ще противопостави и две коренно различни футболни философии – притежанието на топката на Манчестър Сити срещу контраатакуващия стил на Атлети в подобни сблъсъци.

Крайният победител от спора Манчестър Сити - Атлетико Мадрид ще играе на полуфиналите срещу Челси или Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички