Абрамович разпродава всичко в Англия, предлага Челси на швейцарски милиардер


Абрамович разпродава всичко в Англия, предлага Челси на швейцарски милиардер
Снимка: Getty Images/Guliver

2713 0

Руският магнат Роман Абрамович търси начин да се отърве от английския футболен гранд Челси. Това разкри швейцарският милиардер Хансьорг Вис, който е получил предложение да закупи Челси. Вис разкрива още, че Абрамович се опитва да разпродаде всичките си имущества на Острова.

Причината за действията на Абрамович е руската инвазия в Украйна, която принуди целия свят да наложи сериозни санкции на Русия. Санкциите засягат високопоставени руски лица, сред които и Роман Абрамович. Именно войната принуди Абрамович "на пожар" да се оттегли от управлението на Челси.

Както е известно, Абрамович вече се сдоби със санкции от Великобритания, като му бе забранено да влиза на територията на страната. На Острова също съобщават, че руският магнат се опитва час по-скоро да се освободи от всичките си активи в страна, а това се потвърждава от думите на Вис.

Швейцарският милиардер обаче съобщава, че за момента Абрамович иска твърде много за Челси и ще изчака няколко дни преди да вземе решение дали да закупи "синия" клуб. Той уточни, че Челси има дългове за 2 милиарда паунда към Абрамович. Ако Вис закупи "сините", той няма да го направи сам, а с още 6-7 инвеститори.

“Абрамович се опитва да продаде всичките си вили в Англия, той също иска бързо да се отърве от Челси. Аз и още трима души получихме предложение във вторник да купим Челси от Абрамович, но изчакваме 4-5 дни, защото за момента той иска твърде много за клуба”, заяви Хансьорг Вис пред швейцарското издание “Блик”.

Абрамович искаше да прехвърли управлението на Челси на благотворителна фондация на "сините", но срещна сериозни спънки (повече по темата четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички