Адвокат: Манчестър Юнайтед е в пълното си право да изгони Роналдо


Адвокат: Манчестър Юнайтед е в пълното си право да изгони Роналдо
Снимка: Getty Images

2559 0

След скандалното и неочаквано интервю, което Кристиано Роналдо даде, Манчестър Юнайтед излезе с официално изявление за ситуацията. Футболен адвокат също изказа мнението си, като заяви, че от клуба могат да прекратят договора на португалеца.

Роналдо не си спести нищо пред Пиърс Морган – нападателят ясно заяви, че не уважава настоящия мениджър на „червените дяволи“ Ерик тен Хаг. Под прицела на португалеца попадна и самият клуб, който е показал липса на „емпатия“ и го е накарал да се чувства „виновен“, защото е подновил тренировките с отбора по-късно от предвиденото.

Футболният адвокат Дейвид Селигман погледна на случващото се от юридическа гледна точка и заяви, че Роналдо може да остане без клуб след зимния трансферен прозорец.

Юристът сподели в „Twitter“, че Манчестър Юнайтед има правото да прекрати договора на португалеца, но също и да му попречи да се присъедини към друг отбор. По-късно публикацията беше изтрита.

„Ман Юнайтед вероятно ще има основание да прекрати договора на Роналдо - съществено нарушение на подразбиращото се задължение за доверие, както и на изричните условия за уронване на престижа на клуба. Правилата на ФИФА относно регистрациите на играчи не са толкова прости. Юнайтед може да прекрати договора, но да запази регистрацията на играча за целите на обезщетението, ако прекратяването е причинено от поведението на Роналдо“, цитира адвоката „Sportbible“.

"99% от феновете ще застанат на страната на Ерик тен Хаг", заяви легендата на Ливърпул и настоящ футболен експерт Джейми Карагър.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички