Манчестър Юнайтед излезе с позиция след бомбастичното интервю на Роналдо


Манчестър Юнайтед излезе с позиция след бомбастичното интервю на Роналдо
Снимка: Getty Images/Guliver

2201 0

Английският гранд Манчестър Юнайтед излезе с лаконично изявление по повод бомбастичното интервю на Кристиано Роналдо пред Пиърс Морган, в което португалецът атакува клуба и наставника си Ерик тен Хаг, заявявайки, че се чувства предаден от "червените" и не уважава нидерландския специалист.

Атаката на Кристиано Роналдо срещу Манчестър Юнайтед и Тен Хаг

Интервюто на Роналдо предизвика широк медиен отзвук, който нямаше как да бъде подминат и от клубното ръководство. Изказванията на Роналдо са тема номер 1 не само на Острова, но и в целия футболен свят. На този етап обаче от "Олд Трафорд" се въздържат от конкретна позиция по казуса със своя играч.

Отговорът на Манчестър Юнайтед към Роналдо

От Юнайтед предпочитат първо да проучат всички "факти" около възникналата ситуация и едва тогава ще публикуват по-конкретно становище. Те обаче подчертаха, че държат на "сплотеността" в отбора. Ето какво гласи изявлението на Юнайтед на официалния сайт:

"Манчестър Юнайтед следи медийното отразяване на интервю на Кристиано Роналдо.

Клубът ще обмисли отговора си след установяване на пълните факти.

Фокусът ни остава върху подготовката за втората половина на сезона и продължаването на инерцията, вярата и сплотеността, които се изграждат сред играчите, мениджъра, персонала и феновете."

Как Роналдо и Манчестър Юнайтед стигнаха дотук?

Интервюто на Роналдо пред популярния журналист и негов приятел Пиърс Морган излезе в късните часове на неделя - след приключването на клубния футбол преди Световното първенство по футбол в Катар. В интервюто Кристиано отправя сериозни критики, които според мнозина означават, че той е изиграл последния си мач за клуба.

С интервюто Роналдо вероятно се надява да бъде продаден през зимния трансферен прозорец, който отваря броени дни след края на Мондиала в Катар. Кристиано се надяваше да бъде продаден още през лятото, но до трансфер така и не се стигна.

През октомври Роналдо отказа на Тен Хаг да се появи като резерва в мач срещу Тотнъм на "Олд Трафорд", а след това демонстративно напусна стадиона още преди последния съдийски сигнал. Португалецът бе временно изваден от състава, но след това бе върнат и дори получи шанс отново да играе.

Интервюто на Роналдо пред Пиърс Морган обаче по всяка вероятност ще "прелее чашата" на Тен Хаг и компания, които едва ли ще простят поведението му, а вероятно ще последват и санкции за играча. Любопитното е, че Роналдо сам е поискал да направи интервюто с Морган.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички