Завръщането на "Мрънлиньо"


Завръщането на "Мрънлиньо"
Снимка: Guliver/GettyImages

3051 0

Каталунските медии винаги търсят повод да се заядат с Жозе Моуриньо. Тази практика я има още преди Специалния да се появи в Примера дивисион начело на Реал Мадрид, а с точност идва от момента, в който Интер спря непобедимата машина на Хосеп Гуардиола през 2012 година.

Сега онлайн изданието Sport.es се възползва от загубата на португалеца в дербито на Манчестър, за да го представи в ролята на ревльо. В материала, озаглавен "El regreso de Llorinho". В превод това означава "Завръщането на Плачиньо", като заигравката идва от глагола "llorar" (плача).

Sport.es припомня, че Моуриньо е потърсил вината за загубата в играчите и в съдията, вместо да погледне себе си и, според мнозина, тотално сбърканата тактика, която е избрал срещу толкова добре познатия от него Хосеп Гуардиола.

"Имаше не един, но поне трима, четирима и дори петима играчи, които не изпълняваха това, което исках. За съдията да не говорим - освен че изпуснахме положения, той ни попречи да вкараме. Трябваше да ни даде дузпа за нарушение на Браво, а имаше още няколко много сериозни грешки от негова страна. Ами Отаменди? Нали нямаше да играе, какво стана", жалваше се Моуриньо след мача, а това предизвика медиите в Каталуния да извадят част от класическите му мрънкания от времето в Реал Мадрид.

Срещу Сантандер

"Динамиката на двубоя беше нарушавана постоянно - то не беше пасивност, нарушения, лежане, мрънкане. И съдиите го позволяваха. Имаше симулации, балтии - всичко се правеше, за да убият нашия ритъм. И накрая какво - аз като протестирам, аз получавам картон. Когато го правят те - няма нищо" - цитат от Жозе Моуриньо след двубой от Ла Лига през 2011 година.

СЛЕД ЗАГУБАТА ОТ СИТИ: МОУРИНЬО ЩЕ РАЗЧИТА НА НОВ ТИТУЛЯР

Срещу Барселона

"Защо? Защо Йоребро? Защо не някой друг - Бусака, Де Блекере, Фриск, Старк? Защо Йоребро трябваше преди три години да решава, че Челси не може да играе на финал? С Интер, когато се класирахме, беше истинско чудо. Защо на всеки полуфинал става едно и също, когато е там той? Не знам дали е заради УНИЦЕФ, заради това че Вийар се разбира с УЕФА или просто са им много симпатични. Гуардиола спечели една Шампионска лига, която, ако аз бях спечелил по този начин, щеше да ме е срам" - след мач срещу Барселона в Шампионска лига с Реал Мадрид.

Мрънкане срещу съдии

Преди двубой срещу Севиля Моуриньо извади списък от 13 грешки, които съдията Клос Гомес е направил в ущърб на Реал Мадрид. А ако си мислите, че това е най-голямото му падение, то не сте го видели пред "Камп Ноу", търсейки обяснение от рефера Тейшера Витениес за отпадането на Реал от Барса за Купата на Краля през 2012.

И календарът е бил виновен

Нерядко Моуриньо е скачал на испанската федерация заради календара, подчертавайки че Барселона "движат" нещата, за да им е по-лесно на тях.

БАСНОСЛОВНАТА СУМА, КОЯТО КОСТВА ШВАЙНЩАЙГЕР НА ЮНАЙТЕД

"Когато моят отбор губи, се старая да не търся оправдания. Очевидно е, че който играе в сряда, не трябва да играе в неделя. Очевидно е, че други отбори имат властта да разпределят календара. Ние нямаме такава възможност".

"Пак се връщаме към старата история - календара! След като сме играли в Европа, най-нормалното нещо е да играем в неделя. Но народът се смее на мой гръб. Дайте да анализираме всички дати, от самото начало на сезона, и ще ви демонстрирам наглед как ни ощетяват".

И черешката на торатата - оправдание за загуба от Барселона.

"Щеше да е много добре, ако дербито се играеше в неделя, а не в събота".

Дали най-доброто от Мрънлиньо тепърва предстои? Слушайте внимателно, въпреки че той обича да повтаря...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички