Ненужният Швайнщайгер коства на Юнайтед над 26 милиона


Ненужният Швайнщайгер коства на Юнайтед над 26 милиона
Снимка: Gulliver/Getty Images

2160 0

Ненужният Бастиан Швайнщайгер ще струва на Манчестър Юнайтед 25 милиона паунда до края на договора му през 2018 година, ако "червените дяволи" не успеят да му намерят купувач.

KOГАТО ЕДИН ИГРАЧ ИГРАЕ ЗЛЕ, ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО В...

Юнайтед всячески се стремеше да се отърве от Швайни и го прати да тренира при младежкия отбор, но без да има възможност да играе дори там, тъй като Моуриньо не желае 32-годишният халф да спира развитието на някой юноша.

В годишния финансов отчет на Юнайтед е записано, че клубът се е лишил от приходи на стойност 6.7 милиона паунда, като се уточнява, че става въпрос за стойността на играч, който вече не се счита за част от първия отбор.

Именно това е трансферната сума на Швайнщайгер, от която Юнайтед се отказа, когато го обяви за 'свободен трансфер'. Германецът обаче получава 190 хиляди паунда седмично и изобщо не бърза да си тръгва от "Олд Трафорд" и именно високата му заплата спираше клубовете да го избавят от изгнанието.

В Англия изчислиха, че Юнайтед съвсем реално може да плати 19 милиона заплата на Швайнщайгер, ако той остане в клуба до края на договора си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички