Късна драма на "Уембли" определи втория финалист в ФА Къп


Късна драма на "Уембли" определи втория финалист в ФА Къп
Снимка: Getty Images/Gulliver

1309 0

Отборът на Уотфорд е вторият финалист в тазгодишното издание на ФА Къп. "Стършелите" се класираха за финала, след като надделяха над Улвърхемптън с резултат 3:2 след продължения в мач изпълнен с много драма и късни обрати.

"Вълците", които успяха да отстранят от надпреварата отбори като Ливърпул и Манчестър Юнайтед, контролираха мача през по-голямата част от времето, но в самия край допуснаха своя съперник да се върне в двубоя и да го вкара в продължения.

Попадения на Дохърти и Хименес преди и след почивката дадоха комфортен аванс на Улвс от 2:0 до 79', когато започна кошмарът за тях. Уотфорд успя да изравни, благодарение на Деулофеу и Дийни, които изпратиха мача в продължения, а тамо отново Жерар Деулофеу се разписа за крайното 3:2.

Така Уотфорд ще се изправи срещу тима на Манчестър Сити в големия финал за ФА Къп, който ще се изиграе отново на "Уембли" на 18 май. 

Междувременно звезда на Манчестър Сити намекна, че Ливърпул може и да ги задмине в битката за титлата (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички