Останаха само 2 свободни места за елиминациите на Шампионска лига!


Останаха само 2 свободни места за елиминациите на Шампионска лига!
Снимка: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

2587 0

Вторник вечер в Шампионска лига определено ще остане дълго в съзнанието на феновете, след като се случиха два невероятни обрата, паднаха куп късни голове, а голямата изненада на вечерта беше фактът, че Атлетико Мадрид няма да играе изобщо в Европа през пролетта. 

Кои са последните осминафиналисти в Шампионска лига? 

Тъжната за "дюшекчиите" вечер обаче се оказа изключително радостна за Тотнъм и Айнтрахт Франкфурт - двата отбора, станали автори на двата обрата във вторник вечер, и то гостувания. Селекцията на Антонио Конте обърна Марсилия от 0:1 до 2:1 на "Велодром", докато в Лисабон Айтрахт изоставаше с 0:1 до почивката, но се поздрави с триумф с 2:1. 

По този начин двата гранда се превърнаха в осминафиналисти №13 и №14 в елиминациите на Шампионска лига. Тотнъм ще бъде в урната на поставените, след като гол на Пиер-Емил Хойберг прати "шпорите" на точка пред Айнтрахт. Носителят на трофея в Лига Европа ще е при непоставените отбори (тези, завършили на 2-ро място в своите групи). 

Лисабон може и да потъна в сълзи, но Порто ликува, след като едноименният тим удари с 2:0 Атлетико (Мадрид) и се класира на 1-во място в своята група и ще бъде сред поставените на жребия за елиминациите. Там компания на тима ще прави и Наполи, който загуби статута си на непобеден след 0:2 на "Анфийлд", но запази първата си позиция в групата. 

Как се развиха всички мачове и резултати в Шампионска лига вижте тук

Какво остава да се реши в Шампионска лига? 

В последната вечер от груповата фаза ще се решат и последните два отбора, които ще играят на осминафиналите. В директен сблъсък Шахтьор Донецк посреща РБ Лайпциг и се нуждае от задължителна победа, за да се класира напред в турнира. Всеки друг резултат ще прати германската селекция към осминафиналите. В тази група Реал Мадрид е с 10 точки, РБ с 9, а "миньорите" - с 6. 

Другият интересен момент е, че Реал Мадрид може да загуби статута си на лидер, ако не спечели срещу Селтик, а Лайпциг подчини Шахтьор. 

Другото място на елиминациите също ще се реши в пряк двубой между замесените отбори. На "Сан Сиро" Милан посреща РБ Залцбург, като двата отбора са съответно със 7 и с 6 точки. "Росонерите" трябва да се опазят от загуба, за да продължат напред, докато австрийците се нуждаят от задължителна победа. В тази група Челси е победител с 10 точки и по-добри показатели в преките двубои спрямо Милан. 

Драма има и в група H, където Бенфика и ПСЖ си оспорват първото място. Френската селекция води заради по-добра голова разлика (+8 срещу +4, иначе по 11 точки), но парижани гостуват в Торино на Ювентус, а Бенфика се изправя срещу Макаби в Хайфа.  

Ето и кои са всички осминафиналисти до момента: 

Наполи, Ливърпул, Порто, Брюж, Байерн Мюнхен, Интер, Тотнъм, Айнтрахт, Челси, Реал Мадрид, Манчестър Сити, Борусия (Дортмунд), ПСЖ, Бенфика

Мачовете можете да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички