Резервите на Барселона останаха непоколебими и след шест гола не дадоха точка на Виктория Пилзен (ВИДЕО)


Резервите на Барселона останаха непоколебими и след шест гола не дадоха точка на Виктория Пилзен (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6346 0

Виктория Пилзен и Барселона отново си вкараха 6 попадения, но и изходът бе подобен. Двата тима първоначално се срещнаха в първия кръг на Шампионска лига в груповата фаза, когато възпитаниците на Шави се наложиха с 5:1 на „Камп Ноу“, докато срещата от последни кръг завърши при 4:2 за гостите от Каталуния.

Две попадения на Маркос Алонсо и Феран Торес направиха разликата между двата тима през първата част, докато през втората започна същинска размяна на попадения. Домакините намалиха от дузпа в 52-рата минута, а 120 секунди по-късно Торес отново отбеляза. Голмайсторът Хори върна надеждите в 63-тата минута, но младият Торе реши развоя в 75-тата минута.

Чешките домакините се представиха на добро ниво срещу на практика резервите на Барселона, като дори и нацелиха две греди по време на двубоя. Срещата бе без огромно значение, тъй като бе ясно, че двата тима ще завършат на трето и четвърто място, но от Пилзен така и не успяха да спечелят точка и завършват без нещо повече от поражение. Каталунците събраха общо 7.

Първо полувреме: 

Двата тима се впуснаха в размяна на атаките от първите минути, но те не доведоха до промяна в резултата. 

Гол! Маркос Алонсо обаче съумя да открие за гостите след едва шест минути игра! 0:1

В 20-тата минута домакините отговориха с греда, след като Кесие изпусна Томас Чори,а нападателят засече с глава в напречния стълб.

Гол! След близо 25 минути Феран Торес удвои резултатът, като първо страничния съдия отсъди засада, но сегунди по-късно ВАР се намеси и призна второто редовно попадение в срещата. Към испанския национал асистира Жорди Алба. 0:2!

Второ полувреме:

Гол! Опитният Томаш Хори намали разликата в 52-рата минута, след като младокът Пабло Торе извърши нарушение в наказателното поле, довело до дузпа за домакините. 1:2!

Младокът обаче трудно би могъл да бъде винен, тъй като именно той се намеси ключово на няколко пъти през първата част. 

Гол! Отново Феран Торес се оказа точен в след 120 секунди, когато той вкара третия си гол от пет срещи в Шампионска лига през този сезон. Той  завърши страхотна комбинация във вратата на Станек. 1:3!

Гол! Чешкият чампион обаче видимо не се бе отказал, тъй като Хори успя да намали отново в 63-тата минута! Той засече центриране с глава, докато бранителите на гостите бяха забравили снажния нападател. 2:3!

Гол! Пабло Торе също съумя да отбележи, след като бе изведен очи в очи с противниковия страж и с мощен удар го матира. Той обаче получи разтежение при удара и бе принудително сменен. 2:4!

В 82-рата минута и Ирка се отчете с удар в страничния стълб, след което не се стигна до адекватна добавка и резултатът остана непроменен. 

Стартови състави:

Виктория (Пилзен): Станек, Хейда, Перника, Холик, Йемелка, Калвач, Н'Диайе, Пилар, Виканова, Жирка, Чори 

Барселона: Пеня, Алонсо, Пике, Алба, Бейерин, Кесие, Гави, Пабло Торе, Рафиня, Фати, Феран Торес

Преди мача:

Барселона се отправя за визита на чешкия шампион в търсене на допълнително самочувствие и запазване на честта си след отпадането за втора поредна година преди елиминационната фаза на надпреварата. 

Двата тима си размениха общо 6 гола в първия двубой, но тогава 5 от тях бях във вратата на чехите. Те така и не успяха да вземат и точка по време на кампанията, докато в местното първенство не познава вкуса на загубата след 13 кръга. 

Каталунците срещат известни проблеми в последно време, а днес те ще бъдат без сериозна част от основните футболисти. Букмейкърите обаче дават големите шансове именно на гостите от "блаугранас".

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички