Последни 8 мача в Шампионска лига: Важна вечер за Милан и Реал Мадрид, ПСЖ гостува на Ювентус


Последни 8 мача в Шампионска лига: Важна вечер за Милан и Реал Мадрид, ПСЖ гостува на Ювентус
Снимка: Getty Images

1960 0

Днес (2 ноември) ще се изиграят последните 8 мача от груповата фаза на турнира Шампионска лига през сезон 2022/23!

Група "Е":

Челси е лидер с 10 точки, следван от Милан (7), РБ Залцбург (6) и Динамо Загреб (4). Англичаните са домакини на хърватите, а италианците посрещат австрийците - и двата мача стартират в 22:00 часа! Лондончани не могат да бъдат свалени от първото място, тъй като победиха Милан и в двата директни мача. "Росонерите" обаче ще трябва да стигнат поне до равен срещу надъханите "бикове", тъй като евентуално поражение ще ги изхвърли от пролетната фаза на надпреварата!

Група "F":

Реал Мадрид е на първо място с 10 пункта, следван от РБ Лайпциг (9), Шахтьор Донецк (6) и Селтик (2). Тимът на Карло Анчелоти ще трябва да се постарае на "Бернабеу", за да остане лидер в крайното класиране и така да избегне по-тежък жребий за осминафиналите. От друга страна, Шахтьор победи Лайпциг с 4:1 в първата среща помежду им, но сега трябва да го направи отново, ако иска да измести немците от втората позиция!

Група "G":

Тук Манчестър Сити и Борусия Дортмунд са сигурни 1/8-финалисти. Тимът на Пеп Гуардиола е лидер с 11 пункта, следван от Борусия Дортмунд (8), Севиля (5) и Копенхаген (2). Дори испанците да победят като гости англичаните, а "жълто-черните" да загубят в Дания, то Борусия ще остане на втора позиция, тъй като има преимущество в преките сблъсъци със Севиля - 4:1 и 1:1! Копенхаген пък няма шанс за третото място, защото записа равенство и загуба срещу Севиля.

Група "H":

Френският гранд ПСЖ и португалският Бенфика са с по 11 точки на първите две места и на 100% ще участват в пролетната фаза на Шампионска лига. На трето място е Ювентус с 3 пункта, а Макаби Хайфа е на дъното, също с три. "Старата госпожа" приема Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар в Торино в опит да си подсигури поне Лига Европа. Макаби пък ще очаква грешка от нея и ще търси победа срещу Бенфика на свой терен, която евентуално ще му позволи да продължи във втория по сила европейски клубен турнир!

Ето и пълната програма за 2 ноември:

19:45 ч. Реал Мадрид - Селтик

19:45 ч. Шахтьор Донецк - РБ Лайпциг

22:00 ч. Макаби Хайфа - Бенфика

22:00 ч. Манчестър Сити - Севиля

22:00 ч. Милан - РБ Залцбург

22:00 ч. Копенхаген - Борусия Дортмунд

22:00 ч. Челси - Динамо Загреб

22:00 ч. Ювентус - ПСЖ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички