Шави се настрои на вълна "Ла Лига" и призна, че Барселона не заслужава 1/8-финал в Шампионска лига


Шави се настрои на вълна "Ла Лига" и призна, че Барселона не заслужава 1/8-финал в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

2137 0

Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, бе категоричен, че щом отборът му не може да се справи с Интер на "Камп Ноу", значи не заслужава да преодолее груповата фаза на Шампионска лига! Късно снощи (12 октомври) каталунците извъртяха 3:3 с "нерадзурите" в среща от 4-ия кръг и на 99% са аут от пролетната фаза на турнира. 

"Има два прочита на този мач. Първото полувреме беше отлично, тогава атакувахме добре, Гави и Педри контролираха средата на терена и накарахме Интер да страда. През втората част обаче, направихме твърде много грешки. Позволихме още след първия гол, който ни отбелязаха, да наведем главите си. И при втория гол имаше сериозна грешка, каквато не бива да се допуска в подобен мач. В Шампионска лига за всяка грешка се плаща скъпо", каза Шави на пресконференцията си и констатира:

"Опитахме да се върнем в мача и да покажем характер, но щом не можем да победим Интер у дома си, значи не заслужаваме да продължим напред в турнира".

"Знаем, че вече не държим съдбата в ръцете си. Явно не заслужаваме да се класираме за следващата фаза. Не таим и големи надежди. Платихме голяма цена за грешките си. Аз съм треньорът и аз поемам отговорността. Трябваше да сме по-концентрирани, но през второто полувреме излязохме с грешната нагласа. Това е голям удар за нас, бих казал дори жесток. Сега трябва да се концентрираме в Ла Лига, където искаме да останем на върха", каза още наставникът на Барселона.

*Идната неделя, 16 октомври, е първото "Ел Класико" за сезон 2022/23 - Барса гостува на Реал Мадрид в среща от 9-ия кръг на Ла Лига, която ще стартира в 17:15 ч. българско време!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Мнението на треньора на Интер - Симоне Индзаги, след 3:3 на "Камп Ноу"!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички