Интер и Барселона сътвориха спектакъл с 6 гола, от който губят каталунците


Интер и Барселона сътвориха спектакъл с 6 гола, от който губят каталунците
Снимка: Getty Images

6134 0

Барселона и Интер завършиха наравно 3:3 в мач от 4-ия кръг на Шампионска лига, игран на стадион "Камп ноу". В истински спектакъл, в който феновете в каталунската столица нямаха време да седнат на столовете си, "блаугранас" запазиха шансове да излязат от групата си, но това изглежда все по-трудно осъществимо.

Усман Дембеле откри в 40-ата минута, за да се стигне до изравняване с гол на Николо Барела 10 минути по-късно. Лаутаро Мартинес изведе Интер до обрат в 63', но Левандовски се отпуши и върна каталунците в мача. В 89' Робин Госенс отново даде аванс в 89' , за да се стигне до нов проблясък на поляка в 90+2 и до крайното 3:3.

Миланският гранд остава втори в група "С", където лидер е Байерн Мюнхен, а каталунците запазват трета позиция с 4 точки в 4 мача. Интер е с 3 повече.

Ето как се разви двубоят:

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Динамично начало на мача, и двата тима изглежда са решили да не се пестят. След 7 минути игра се стигна до първо разбъркване в наказателното поле на Интер, без последици за тях, а минута по-късно, след чудесна комбинация между Мартинес и Джеко, босненецът едва не застраши вратата на Тер Щеген.

Темпото на игра през първите 10 минути напълно отговаря на очакванията. В 11' Рафиня пробва обстрел към вратата, пазена от Онана, но топката мина малко над напречната греда. В 17-ата минута "нерадзурите" едва не смълчаха "Камп ноу", откривайки резултата. Мълниеносна атака на италианците бе завършена от Джеко, като топката се отби в напречната греда и тупна току-до голлинията, но без да я премине. Барселона успя да се овладее и да предотврати фатална добавка.

В 22' напрежението си каза думата и се стигна до спречкване между играчите, но те бързо бяха разпръснати и никой не плати с картон за поведението си. След преминало половин полувреме каталунците имат повече голови положения от гостите - 3:2. В 25-ата минута Мхитарян накара Тер Щеген да се намесва, след като стреля по трева. Половин минута след това Дембеле пробва изстрел от дистанция, но Онана спаси.

Натиск на домакините бележи началото на втората половина на първата част. Интер изглежда разчита на контраатаки, като при поредната такава в 28' Дъмфрис изстреля топката в тялото на стража на Барселона. В 30' Серхи Роберто стреля извън наказателното поле, Онана не се намеси убедително, но се справи впоследствие.

В 36' отбраната на "нерадзурите" се пропука, Рафиня бе намерен отлично на добра позиция в наказателното поле и стреля, но встрани от целта. Силният натиск на домакините даде своя резултат в 40-ата минута. След отлична комбинация между Рафиня, Роберто и Дембеле французинът току-пред вратата отправи неспасяем удар и откри резултата в това зрелище.

Три минути по-късно ново необмислено излизане на стража на Интер едва не доведе до нов гол във вратата му. Топката достигна до Рафиня отдясно и той опита да прехвърли стража, но малко точност не му достигна.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след подновяването на играта Интер се върна в мача. Николо Барела засече центриране в наказателното поле, докато Жерар Пике бе увлечен да пази опасния Един Джеко, и преодоля Тер Щеген за 1:1. Две минути по-късно Левандовски успя да се освободи и да стреля от воле към вратата на гостите, но топката мина встрани от целта.

В 56'Интер беше близо до обрат на "Камп ноу", но Гави самопожертвователно догони Джеко и извади топката миг преди той да нанесе удар, вероятно голов. Минута по-късно и Тер Щеген се отчете със спасяване, преди каталунците да щурмуват съперника. В 58' Педри нанесе удар от границата на наказателното поле, но Онана успя да се намеси решително.

В 64-ата минута гостите от Милано стигнаха до пълен обрат на "Камп ноу". Лаутаро Мартинес нахлу към наказателното поле на Барселона, справи се с Ерик Гарсия и стреля, като топката се отби в дясната греда и влезе в мрежата на Тер Щеген - 1:2. След второто попадение Шави Ернандес предприе двойна смяна, прибирайки от терена Рафиня и Бускетс за сметка на Ансу Фати и Френки Де Йонг.

Досега успешно неутрализираният Роберт Левандовски стигна до попадение в 71-ата минута на мача, но още преди да се зарадва, стана ясно, че няма гол заради засада. В 79' Дембеле извърши грубо нарушение срещу Дармиан, но се размина с жълт картон.

В 82' Барса се върна в мача именно чрез Левандовски, който се размина с гола няколко пъти преди това. Полякът отправи изстрел с глава от границата на наказателното поле след статично положение, но защитник в бяло изби. Получи се обаче рикошет, топката се върна обратно у головия хищник и този път - с левия крак, той не пропусна - 2:2. В 89' обаче гостите стигнаха до нов обрат - блестяща контраатака с няколко докосвания бе завършена отлично от Робин Гозенс, който смълча "Камп ноу" - 2:3.

Последните минути бяха наистина инфарктни. Левандовски спаси своя тим в 90+2, след като засече с глава отлично центриране на Ерик Гарсия и остави Онана безпомощен. До края Тер Щеген се намеси решително на 2 пъти, като в 90+4 със сетни сили спря резервата Кристиян Аслани да лиши Барса от ценната точка. 4 минути след това и авторът на третия гол за Интер - Госенс, беше отказан от германския страж.

Стартови състави:

Барселона: Тер Щеген, Пике, Бускетс, Дембеле, Педри, Левандовски, Алонсо, Роберто, Рафиня, Гарсия, Гави

Интер: Онана, Шкриниар, Де Фрей, Бастони, Дъмфрис, Барела, Чалханоглу, Мхитарян, Ди Марко, Мартинес, Джеко

ПРЕДИ МАЧА

Ако искат да се класират за елиминациите, каталунците трябва непременно да се реваншира за поражението с 0:1 от този съперник миналата сряда.

"Нерадзурите" имат общо пет визити на "Камп Ноу", като и петте са завършили със загуба за тях. През 2019 година е последната им битка в Испания. Тя е отново от груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир и завърши при резултат 2:1.

Тогава Барселона се класира на първо място в групата, а Интер остана трети. Сега, след три кръга, каталунците са на третото място, а италианците - втори. Разликата помежду им е три точки.

През изминалия уикенд Барселона постигна поредната си победа в испанското първенство. Възпитаниците на Шави успяха да се наложат с минималното 1:0 над Селта Виго. С тази победа каталунците запазиха първото си място в класирането.

"Блаугранас" имат 22 точки, с колкото е и шампионът на Испания Реал Мадрид. „Белия балет“ също записа победа в последния кръг и не позволи на Барселона да излезе като едноличен лидер.

Интер също не сгреши в последния си мач, който бе от деветия кръг на Серия А. "Нерадзурите“ успяха да спечелят гостуването си на Сасуоло с 2:1. Със спечелените три точки Интер събра актив от петнадесет пункта, които обаче не му стигат, за да влезе в топ 6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички