Първи сблъсъци: Само 1 фаворит не взе своето в Шампионска лига, заформят ли се "мечтаните" 1/2-финали?


Първи сблъсъци: Само 1 фаворит не взе своето в Шампионска лига, заформят ли се "мечтаните" 1/2-финали?
Снимка: Getty Images

3290 0

Изминаха първите мачове от четвъртфиналните сблъсъци в тазгодишното издание на Шампионска лига. Три от четирите отбора, които бяха представяни като фаворити във въпросните срещи, взеха своето и си заслужиха аванс преди реваншите. Ответните срещи ще се играят седмица по-късно (18 и 19 април).

Направи впечатление, че във всяка среща имаше само по един отбор, който бележи попаденията. Иначе казано - в никой сблъсък не се стигна до гол/гол. С най-голяма преднина преди вторите двубои се оттегли английският гранд Манчестър Сити. Какво се случи на 4-те мача?

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен в Шампионска лига

Безспорно това бе най-звездният дуел, който неутралните привърженици очакваха с нетърпение. Той обаче се оказа и един от двата най-едностранчиви. Пеп Гуардиола и неговите футболисти разбиха германската машина Байерн Мюнхен и взеха класически аванс от 3:0 след много силен двубой на Ерлинг Холанд, който се отличи с гол и асистенция. Реваншът обаче е в Германия и със сигурност Гуардиола не смята дуела за приключен, още повече, че грешки на опонента позволиха толкова убедителния успех. Вижте как Манчестър Сити разгроми Байерн Мюнхен след детински грешки и гледа към 1/2-финалите (ВИДЕО).

Бенфика - Интер в Шампионска лига

Италианският шампион от сезон 2020/21 влезе в мача след серия от цели шест двубоя без победа във всички турнири. Лисабонските "орли" пък имаха осем победи в последните девет срещи. Букмейкъри и анализатори дадоха предимство на Бенфика. Португалският гранд до голяма степен го оправда, тъй като имаше повече положения за гол и притежаваше топката повече, като дори показателят за "очаквани голове" бе на негова страна. Два гола през второто полувреме обаче дадоха солидно предимство на Интер. Предвид формата и на двата отбора - все пак реваншът остава отворен. Вижте как здравото надлъгване между Бенфика и Интер завърши зле за фаворита (ВИДЕО).

Милан - Наполи в Шампионска лига

Единственият дуел до момента в тазгодишните елиминации на най-престижния европейски клубен турнир, в който сили премериха два тима от една страна. По ирония на съдбата това са актуалният шампион и почти сигурният нов наследник на трона в Серия А. След вихрено начало Наполи, осакатен от липсата на Виктор Осимен, изненадващо пусна гол и предаде инициативата. Двата тима се размениха и по една нацелена греда, като "партенопеите" не завършиха в пълен състав. Вижте как с дебютен гол в Шампионска лига Милан се преобрази и пак уби устрема на Наполи (ВИДЕО).

Реал Мадрид - Челси в Шампионска лига

Същите отбори, същият турнир, същата фаза, същата разлика след първата среща! Реал отново взе аванс от два гола преди реванша с Челси, както бе и миналият сезон. Именно той е и потвърждение, че интригата е налице. Карло Анчелоти вероятно ще съжалява, че не бе завоюван по-сериозен аванс, още повече след червения картон на Чилуел. Вижте как Челси улесни задачата на Реал Мадрид и ще трябва да гони голям обрат в Лондон (ВИДЕО).

Ако спечелилите първите срещи задържат своя аванс, то сформираните двойки за полуфиналите ще са мечтаните за неутралния фен, търсещ зрелище. А именно - Манчестър Сити и Реал Мадрид, както и голямото дерби на Милано между Интер и Милан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички