Здравото надлъгване между Бенфика и Интер завърши зле за фаворита (ВИДЕО)


Здравото надлъгване между Бенфика и Интер завърши зле за фаворита (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5074 0

Интер постигна едва първата си победа от 5-ти април насам, след като се наложи с 2:0 при визитата си на Бенфика по време на първия четвъртфинал в Шампионска лига. По този начин “змията” доказа, че случващото се в Калчото няма значение за европейското представяне на италианския колос, а в герои за него се превърнаха съответно Барела и Лукаку в 51-вата и 81-вата минута.

По този начин възпитаниците на Индзаги взеха ценен аванс преди реванша между двата тима насред “Джузепе Меаца” на 19-и април. Напук на очакванията на букмейкърите, Интер спечели жестокия тактически сблъсък, който имаше за цел да надлъгва европейските грандове. Това доведе до едва по една опасна възможност през първото полувреме пред двете врати.

 Междувременно късметът се усмихна на бившия италиански шампион още в началото на втората част при поредното отлично центриране на Бастони, докато ВАР посече надеждите на домакините поне за реми след дузпа в началото на последните десет минути, реализирана от Лукаку.

По този начин Интер записа трета поредна суха мрежа в елиминационните срещи от Шампионска лига след 1:0 и 0:0 с Порто на осминафиналите.

Първо полувреме:

След четвърт час игра дойде първото опасно положение пред една от двете врати, след като Грималдо напредна по левия фланг и отправи добро центриране. То породи разбъркване в наказателното поле на гостите, от което Силва се възползва по най-добрия начин, но Онана отрази последвалия мощен удар.

Десет минути по-късно Ачерби отговори за гостите с удар от над 23 метра, но той премина леко встрани от напречната греда на италианския колос.

На практика инициативата остана за домакините и до заключителните минути на първата част, но изглеждаше, че "змията" започва все по-остро да атакува. Междувременно в нападение шампионът от Серия А от по-миналия сезон се размина на няколко пъти от стрелба около вратарското поле. 

Второ полувреме:

ГОЛ! Гостите успяха да реализират първото попадение в срещата след 51 минути игра. Позабравеният в наказателното поле на домакините Барела се възползва от позицията си на терена и с глава наказа грешката в отбраната на "орлите" след чудесното центриране на Бастони! 0:1! 

Video edited on Kapwing

В 57-мата минута само късметът спаси гостите, след като разбъркване в наказателното им поле доведе до стрелба на Рафа Силва, но на пътя на топката се озова бранител на "змията", който спря топката в точния момент. 

Малко преди 80-тата минута Дъмфрис пропусна да удвои преднината на гостите, след като първоначално засече центриране на Бастони. Влакодимос отрази, а след това опитът на нидерландеца бе париран от поливалентен играч.  

Секунди по-късно ВАР даде сигнал, че има ситуация, която трябва да бъде преразгледана. Това бе игра с ръка на Жоао Марио в наказателното поле, която малко по-късно бе отсъдена!

ГОЛ! Ромелу Лукаку бе категоричен от бялата точка и с удар в долния десен ъгъл удвои преднината в 82-рата минута! 0:2!

Стартови състави:

БЕНФИКА: Влакодимос, Жилберто, Морато, Антонио Силва, Грималдо, Флорентино, Чикуиньо, Рафа Силва, Аурснес, Жоао Марио, Гонсало Рамош

ИНТЕР: Онана, Дармиан, Ачерби, Бастони, Дъмфрис, Димарко, Барела, Брозович, Мхитарян, Лаутаро Мартинес, Джеко

Преди мача:

Домакините получават предимство, според букмейкърите, и имат лек превес около очакванията върху тях преди първия съдийски сигнал. За последно те загубиха дербито на местно ниво срещу Порто - 1:2, като на срещата от изминалия кръг те отново бяха домакин. 

Междувременно Интер също не се намира в изключителна форма, след като последната победа във всички турнири датира от пети март, когато бе победен Лече, а след това последваха три загуби и още толкова ремита.

Италианският гранд няма да разчита днес на Далберт, Чалханоглу и Далберт, докато Ханданович остава под въпрос за срещата. В другия лагер липсващите също са осезаем брой: Ба и Дракслер пропускат със сигурност поради контузии, докато Отаменди натрупа жълти картони. За Гедеш и Ристич ще бъде взето решение в последния момент.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички