С дебютен гол в Шампионска лига: Милан се преобрази и пак уби устрема на Наполи (ВИДЕО)


С дебютен гол в Шампионска лига: Милан се преобрази и пак уби устрема на Наполи (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7371 0

Италианският шампион Милан победи с минималното 1:0 почти сигурния си наследник на трона в Италия Наполи. "Росонерите" взеха важния аванс преди реванша в четвъртфиналния сблъсък в Шампионска лига след първо попадение в европейските клубни турнири за Исмаел Бенасер.

Той завърши отлично нападение за своя отбор. Брахим Диас показа отлична техника в центъра на терена, след което се впусна на скорост към противниковото наказателно поле. Там последва размяна на подавания, след която Бенасер разстреля по диагонала Мерет с мощен изстрел.

Така Милан побеждава за втори път през този месец Наполи, след като на 2-ри април "росонерите" разгромиха опонента си с 4:0. Всички около отбора ще се надяват да последва и трети успех през този месец, след като реваншът от четвъртфиналите е точно след седмица - в Неапол!

Стартът на срещата изобщо не предвещаваше подобно развитие, след като гостите бяха далеч по-активни и натиснаха сериозно опонента си. Постепенно обаче това се промени - най-вече, след като "росонерите" стигнаха до гола.

В добавеното време на първата част имаха възможност за още едно попадение, но Кяер нацели напречния стълб след мощен удар с глава. Наполи също бе спрян от напречната греда посредством удар на Елмас, но при него Майнян ключово докосна топката преди това.

Четвърт час преди края задачата пред Наполи стана още по-трудна след два жълти картона в рамките на секунди за Замбо Ангиса. Второто официално предупреждение бе за спиране на бърза атака, но далеч не бе грубо или умишлено, като имаше и достатъчно играчи на гостите в задни позиции.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Наполи започна по-активно срещата и атаките към и ударите към Майнян започнаха от първите секунди. До петата минута вече имаше четири изстрела по посока вратата на Милан. Най-чистото бе пред Кварацхелия, който от нетолкова голям ъгъл в наказателното поле нацели бранител, застанал на голлинията.

В 10-ата минута Кварацхелия размени подаване с Елмас, който му върна технично с пета в наказателното поле, а след това грузинецът стреля от опасна ситуация, но ударът му бе блокиран и мина покрай страничния стълб.

В 12-ата минута домакините сбъркаха в собствената половина, Наполи разигра бързо и топката се оказа в Желински, който стреля много мощно от средна дистанция, но Майнян изби в ъглов с класна намеса.

В 25-ата минута и домакините стигнаха до най-чистата си възможност за гол. Леао получи и разви висока скорост, с която се справи с няколко противникови бранители. Успя да влезе в наказателното поле и да стреля, но му се наложи да го прави с по-слабия си ляв крак и топката мина с малко покрай страничния стълб.

40' - 1:0! Бенасер вкара първия си гол в Шампионска лига и изведе домакините напред в резултата! Отлична игра в центъра на Диас, скоростна атака, отлична и технична размяна на подавания в наказателното поле, след която топката стигна в Бенасер, който стреля силно с левия си крак по диагонала и разстреля Мерет.

В добавеното време Жиру задържа отлично в наказателното поле и промуши топката към свой съотборник, за да се стигне до удар, но той бе с леко отклонен, за да бъде предотвратен сигурен гол от непосредствена дистанция.

Секунди след това Кяер засече силно с глава центриране от ъглов удар, но изстрелът му срещна напречната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Пет минути след старта на второто полувреме Кварацхелия проби, но бе изтласкан навън. Въпреки това успя да центрира добре в наказателното поле, където намери Елмас. Той отправи прехвърлящ удар с глава, но Майнян успя да стигне до топката и да я отклони достатъчно, че тя да се спре в напречната греда и да излезе в ъглов удар.

В 75-ата минута Замбо Ангиса бе изгонен с втори жълт картон. Току получил първото си официално предупреждение (около което нямаше спорове), той спря бърза контраатака с нарушение. Претенциите на гостите бяха сериозни, тъй като фалът в никакъв случай не бе груб, а същевременно имаше достатъчно бранители след централната зона, в която стана нарушението.

В една от малкото си по-добри ситуации за гол през второто полувреме Ди Лоренцо стреля в наказателното поле, но Майнян показа добър рефлекс и изби в ъглов. Секунди по-късно пък Матиас Оливера бе намерен с центриране и засече добре с глава, но ударът му мина покрай страничния стълб.

Преди Милан - Наполи

Стефано Пиоли ще бъде без Златан Ибрахимович и Калулу за сблъсъка, като ще може да разчита на всички останали. Лучано Спалети пък ще понесе голям удар, тъй като е без Виктор Осимен - една от двете големи звезди за нападението. Джовани Симеоне също е аут поради травма.

В предната фаза актуалният италиански шампион Милан преодоля английския Тотнъм, като в двете срещи падна само общо едно попадение. Милан спечели у дома с 1:0, а на реванша завърши 0:0 в Англия. Наполи пък нямаше проблеми с Айнтрахт Франкфурт и продължи след общ резултат 5:0.

В последните пет двубоя между италианските съперници Наполи има предимство. "Партенопеите" са спечелили три от сблъсъците, но всеки път с един гол разлика. Милан е надделял в останалите два, в това число и последния - разгромното 4:0 в началото на месец април.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички