Челси улесни задачата на Реал Мадрид на 1/4-финалите в Шампионска лига, "сините" ще гонят голям обрат в Лондон


Челси улесни задачата на Реал Мадрид на 1/4-финалите в Шампионска лига, "сините" ще гонят голям обрат в Лондон
Снимка: Getty Images

7039 0

Реал Мадрид не срещна големи затруднения и победи Челси с 2:0 в първия 1/4-финал в Шампионска лига. Попаденията за мадридчани отбелязаха Карим Бензема и Марко Асенсио, а отборът на Франк Лампард завърши с човек по-малко. Реваншът е следващата седмица.

На полуфиналите победителят от тази двойка ще спори с Манчестър Сити или Байерн (Мюнхен), където отборът на Гуардиола има още по-убедителна преднина от 3:0.

Началните минути на първото полувреме бяха добри за лондончани, но не съумяха да се възползват от създадените положения. Постепенно Реал изчака да наложи своя ритъм, като се възползваше умело от грешките в защита на Челси. Така в 22‘ Карим Бензема откри резултата.

Втората част започна с добро положение за отбора на ФрАнк Лампард, но отново не успя да го завърши чрез Жоао Феликс. Всичко бе решено в 59‘, когато Бен Чилуел получи директен червен картон. Това съвсем улесни задачата на терена за мадридчани, които затвориха първия двубой при 2:0.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Челси започна доста атакуващо двубоя и още във 2' имаше добра голова възможност. Канте, Стърлинг и Жоао Феликс направиха добра атака, която изведе порругалеца зад защитата на Реал. Феликс успя да напредне към наказателното поле, но ударът му бе отразен от Куртоа. От последвалия корнер се излезе нищо опасно.

Последваха минути, в които "сините" тръгнаха напред в атака, а само до 7' бяха показани два жълти картона. Първата по-интересна ситалция за Реал бе в 12'. Тогава Бензема стреля, но Кепа спаси. 5 минути по-късно Феде Валверде стреля от дистанция, но доста неточно.

След няколко по-спокойни минути, в 21' "белия балет" успя да се възползва от неубедителната защита на гостите. Карвахал подаде много хубав пас към Винисиус в наказателното поле. Бразилецът стреля, но Кепа изби право в Бензема, който нямаше как да сгреши от подобна позиция.

 

Веднага след подновяването на играта Челси можеше да изравни. Куртоа обаче се справи с удар на Стърлинг от близко разстояние. И до края на полувремето играчите на Франк Лампард не бяха особено активни. В 34' Родриго стреля от наказателното поле, но стражът на лондончани не срещна трудности. Малко преди това пък Тиаго Силва трябваше да изчисти точно от голлинията. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За Жоао Феликс бе първото опасно положение за второто полувреме, но Куртоа спаси. В 50' бе далеч по-опасно и интересно, когато Лука Модрич бе много близо до второ попадение. Хърватинът насочи топката към горния ляв ъгъл на Кепа, но тя мина малко над вратата. Минути след това Кулибали бе заменен принудително от Кукурея.

Именно той се превърна в грешник, като направи грешка, за която плати неговия съотборник Чилуел. Кукерея изпусна Родриго, а Чилуел в опита да го спре го фаулира и бе изгонен с червен картон, тъй като бразилецът излизаше сам срещу вратаря.

 

Както и се очакваше, Реал се настани удобно на терена, като търпеливо изчакваше своя шанс. Той дойде в 74' след изпълнение на ъглов удар. Изпълнението му бе "проспано" от защитата на Челси, а топката стигна до влезлия преди минути Марко Асенсио, който с левия крак се разписа за 2:0. Освен испанеца, Анчелоти направи и друга смяна. На мястото на Камавинга влезе Рюдигер.

Video edited on Kapwing

В 78' Асенсио пробва нов удар от границата на наказателното поле, но покрай вратата. В края на двубоя Бензема не съумя да засече с глава добре отбита топка от Кепа, с което да направи резултатът още по-изразителен. В 3' от добавеното време Маунт стреля от наказателното поле, но Рюдигер със страхотен шпагат предотврати опасността.

СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Алаба, Камавинга, Модрич, Кроос, Валверде, Винисиус, Родриго, Бензема

Челси: Арисабалага, Силва, Кулибали, Фофана, Джеймс, Чилуел, Канте, Фернандес, Ковачич, Стърлинг, Феликс

Преди Реал - Челси

Карло Анчелоти няма сериозни проблеми с контузени, като единствено Ферлан Менди е с травма и отпада от сметките му. Франк Лампард пък няма да може да използва Пиер-Емерик Обамеянг, Бадиашил, Армандо Броха, Мадуеке и Чуквуемека.

Двата отбора се изправят един срещу друг в елиминациите на Шампионска лига в трети пореден сезон. През 2020/21 "сините" отстраниха "кралския клуб" на полуфиналите с общ резултат 3:1.

През миналия сезон пък Реал спечели първата среща с 3:1, но на реванша се оказа в изоставаща позиция с 0:3 четвърт час преди края на редовното време. Родриго успя да прати мача в продължения след невероятна асистенция на Лука Модрич. В продълженията Карим Бензема се възползва от асистенция на Винисиус и така Реал продължи напред, за да отстрани и Манчестър Сити. Любопитното е, че именно "гражданите", които победиха Байерн Мюнхен с 3:0, може да са следващият съперник на Реал, ако и двата отбора се справят с опонентите си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички