Топ 4: Кои са най-скъпоплатените треньори в английската Висша лига?


Топ 4: Кои са най-скъпоплатените треньори в английската Висша лига?
Снимка: Getty images

3238 0

От дълго време насам английската Висша лига е арена на битки между някои от най-добрите треньори в света, които през годините са оказали значително влияние върху развитието и усъвършенстването на играта. 

Закономерно, на Острова се дават и едни от най-големите заплати не само на футболистите, но и на техните наставници. В този материал ще разгледаме кои са четиримата най-добре платени мениджъри в Англия!

№4 - Греъм Потър (Челси)

Англичанинът все още не е дебютирал официално за "сините", след като зае поста на уволнения Томас Тухел, напускайки Брайтън, но в Западен Лондон имат големи очаквания към него и ще му плащат по 12 милиона паунда на сезон. Договорът му на "Стамфорд Бридж" е до 30 юни 2027 година - ако го изпълни, ще е заработил 60 милиона паунда!

№3 - Антонио Конте (Тотнъм)

Италианецът промени стандартите в клуба след пристигането си на 2 ноември 2021 г. - той не само успя да класира тима в Топ 4 и да му гарантира завръщане в Шампионска лига през настоящата кампания, но и да въведе промяна в манталитета на играчите. Очевидно няма нищо случайно в това, че ръководството на "шпорите" се е съгласило да му плаща по 15 милиона паунда на сезон, макар че контрактът му, засега, е само до 30 юни 2023 година.

№2 - Юрген Клоп (Ливърпул)

Макар че в момента мърсисайдци не се намират в добра форма, немецът е човек, който олицетворява възкресението на клуба през 21 век. Ливърпул спечели 7 значими трофея от 2015 година насам, включително Шампионска лига и титлата от Висшата лига. 55-годишният специалист заработва по 16 милиона паунда на сезон, а настоящият му договор е в сила до 30 юни 2026 година.

№1 - Хосеп Гуардиола (Манчестър Сити)

И ако Юрген Клоп е променил коренно Ливърпул, то какво да кажем за испанеца - той акостира на "Етихад" на 1 юли 2016 г. и до момента е спечелил 11 трофея (4 титли от ВЛ). Неговият договор е в сила до края на сезон 2022/23, а заплатата му е в размер на 19 милиона паунда! Преди време бившият наставник на Барселона и Байерн Мюнхен бе заявил, че ще поднови споразумението си с "гражданите", но няма да бърза и ще го направи чак през лятото на 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички