Конте за завръщане в Ювентус: Щастлив съм в Тотнъм


Конте за завръщане в Ювентус: Щастлив съм в Тотнъм
Снимка: Getty images

1225 0

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че слуховете, свързващи го със завръщане в италианския гранд Ювентус, са „неуважителни“ и „невероятни“. Той настоява, че е щастлив при „шпорите“.

Според информации в медиите на Апенините миналата седмица, Конте е отворен към заместване на критикувания наставник на „Старата госпожа“ Масимилиано Алегри, който е пред угрозата да бъде уволнен, след като тимът е с едва две победи от седем мача този сезон.

Италианският гранд е окуражен и от това, че настоящият договор на Конте в Северен Лондон изтича идното лято. Но италианският спец, който застана начело на „шпорите“ през ноември миналата година и след това ги класира за групите на Шампионска лига, отхвърли спекулациите от родината си.

„Това е невероятно. В този период мисля, че това е неуважително към треньора, който работи в Ювентус, и за мен, работейки в Тотнъм. Тъкмо стартирахме сезона. Много пъти съм говорил по тази тема и винаги съм казвал, че съм щастлив и се наслаждавам на престоя си в Тотнъм. Разполагаме с целия сезон, за да намерим най-доброто решение за мен и клуба – със сигурност се наслаждавам на времето си тук. Имам страхотни взаимоотношения със собственика и спортния директор Фабио Паратичи. Не виждам никакви проблеми в момента за бъдещето. И двамата подписахме договора. Не искам да слушам някой, който говори за тези спекулации“, категоричен е Конте.

Съставът на Конте се завръща в действие с градско дерби срещу Арсенал в събота след паузата за националните отбори, в която нападателят Ричарлисон стана жертва на расистки обиди по време на контролата между Бразилия и Тунис. По 25-годишния футболист бе хвърлен банан, като Международната футболна централа (ФИФА) започна разследване по случая. Запитан относно инцидента, мениджърът на „шпорите“ заяви:

„Ричи игра с националния отбор, вкара гол и това, което се случи след това, беше невероятно, защото през 2022 година да ставаме свидетели на подобен тип ситуация е унизително за всички. Със сигурност се надявам този човек да получи забрана извън футбола до края на живота си – разочароващо е наистина да коментирам такава ситуация“, завърши Конте.

Междувременно звезда на Тотнъм се размечта за титлата във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички