Конте за съдийството в Англия: Не съответства на нивото на Висшата лига


Конте за съдийството в Англия: Не съответства на нивото на Висшата лига
Снимка: Getty Images

1224 0

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте разкритикува нивото на съдийството във Висшата лига след изгонването на своя защитник Емерсон Ройъл в дербито срещу Арсенал тази вечер.

Футболистът беше изгонен в 62-ата минута на мача, след като удари с шиповете на бутоните си Габриел Мартинели в глезена. Няколко минути по-късно "шпорите" допуснаха трети гол и загубиха с 1:3.

Италианският треньор не каза, че не е съгласен с решението на Антъни Тейлър за неговия футболист. Той заяви, че би искал реферите във Висшата лига да са по-последователни.

"Трябва да бъда честен. В Англия е много бтрудно със съдийството, защото реферите тук не се придържат към една линия. Понякога виждаш ситуация и си мислиш, че може да бъде червен картон, но вместо това показват жълт картон или не показват нищо. А понякога виждаш ситуация за жълт картон, а показват червен.

"Те трябва значително да поработят върху това. В Италия реферите се събират в четвъртък и прекарват 3 дни заедно, изучавайки видеоклипове и опитвайки се да станат по-добри. Не зная дали и в тази страна го правят, но би било добра идея, защото нивото на футбола тук е толкова високо и ни е нужно нивото на съдийството и ВАР да бъдат същите.

Във Висшата лига има наистина високо ниво на футбол и поради тази причина всичко останало трябва да съответства. Несъмнено Емерсон е разстроен, защото знае какво се случи и знае колко трудно ни беше след червения картон. Случват се такива неща.

Емерсон е млад играч, само на 23, и аз мисля, че той трябва да използва тази ситуация, за да стане по-добър и следващият път да избегне подобна ситуация. Ако трябва да съм честен, не само той, но всички играчи бяха изненадани от изгонването му", каза Конте, цитиран от "The Independent". А ето кой играч смята, че Тотнъм е близо до титлата този сезон. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички