Извънредно: "Гражданите" оцеляха на "Уанда Метрополитано", Ман Сити ще спори с Реал Мадрид


Извънредно: "Гражданите" оцеляха на "Уанда Метрополитано", Ман Сити ще спори с Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

4381 0

Атлетико Мадрид и Манчестър Сити завършиха при резултат 0:0 в четвъртфинален мач-реванш от Шампионска лига, игран в испанската столица. Срещата на "Етихад" пък предложи резултат 1:0 за "гражданите". Така след нулевото равенство тази вечер в спора на "Уанда Метрополитано", Ман Сити продължава напред в ШЛ и ще играе на полуфиналите срещу Реал Мадрид. Мачът днес не предложи голове, но не липсваха много емоции, пропуски пред вратите, греда и червен картон.

РАЗВИТИЕ НА ТАЗВЕЧЕРШНИЯ ДВУБОЙ

Равностойно начало на срещата - гостите владеят повече топката, но Атлети организират опасни контри. Люта битка в първите 9 минути, без чисти положения пред вратите. В 10-ата минута Джон Стоунс стреля с глава от близка дистанция, но кълбото мина над вратата. До 25-ата минута няма нито едно чисто голово положение, равностойна игра до момента. В 26-ата минута Фил Фодън и Кевин де Бройне шутираха последователно, а кълбото бе избито на два пъти от играчи на домакините. 3 минути по-късно Илкай Гюндоган стреля от близка дистанция, а топката се отби от дясната странична греда и не пожела да влети в мрежата. Сити натисна до почивката, но до гол през първите 45 минути на тазвечершната среща не се стигна.

Антоан Гризман шутира опасно в началото на второто полувреме, но не сполучи. В 57-ата минута Гризман отправи нов опасен шут, но кълбото мина на сантиметри от дясната греда. В 70-ата минута влезлият като резерва за домакините Родриго Де Пол също нямаше късмет пред гола. Атлетико пропусна нови 2 отлични положения за гол в 86-ата и 87-ата минута. Секунди по-късно се заформи голямо меле на терена. А съдията даде червен картон на Фелипе от "дюшекчиите". Малко след това последва решителен пропуск на нападател на домакините. До попадение тази вечер не се стигна и Ман Сити продължава напред.

Къде да гледаме Атлетико Мадрид - Манчестър Сити по ТВ!

СЪСТАВИТЕ:

Атлетико: Облак; Савич, Фелипе, Рейнилдо, Йоренте, Коке, Кондогбия, Лемар, Лоди, Гризман, Феликс.

Старши треньор: Диего Симеоне

Ман Сити: Едерсон; Кансело, Лапорт, Стоунс, Уокър, Гюндоган, Родри, Де Бройне, Б.Силва, Фодън, Марез

Мениджър: Хосеп Гуардиола

Главен съдия: Даниел Зиберт (Германия)

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Сити и Атлетико Мадрид преследват първа титла в ШЛ, Атлетико е трикратен финалист в турнира, а Сити загуби във финала на миналата кампания.

Тимът воден от Пеп Гуардиола мина с лекота през Спортинг Лисабон на осминафиналите на Шампионска лига, докато съставът на Чоло Симеоне отстрани градския съперник на Сити – Манчестър Юнайтед, за да достигне до 'последните 8' в настоящата надпревара.

Аут от тазвечершния мач на "Уанда Метрополитано" поради контузии са Ерера и Хименес от "дюшекчиите", а поради наказания срещата пропускат Менди и Жезус от "гражданите".

Ман Сити е лидер във временното класиране на английската Висша лига с точка преднина спрямо Ливърпул, а Атлетико М е на четвъртата позиция в настоящото подреждане на испанската Ла Лига.

Крайният победител от спора Атлетико Мадрид - Манчестър Сити ще играе на полуфиналите на ШЛ срещу Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички