Шоу с марка "Чоло Симеоне" и обратът на Атлетико Мадрид в Шампионска лига през 2016 година (ВИДЕО)


Шоу с марка "Чоло Симеоне" и обратът на Атлетико Мадрид в Шампионска лига през 2016 година (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

2259 0

Тази вечер отборът на Атлетико Мадрид посреща Манчестър Сити във втория им сблъсък от четвърфиналите на Шампионска лига. Мадридчани загубиха първата среща с 0:1 в Англия и ще опитат всичко, за да се върнат от изоставането си. Диего Симеоне и компания обаче не за пръв път влизат в реванш от тази фаза на турнира, изоставайки в общия резултат.

През сезон 2015/16, точно на тази дата (13.04), "дюшекчиите" се намираха в същото положение, губейки в първата среща от тима на Барселона с 1:2 на "Камп Ноу". Мнозина отписваха Атлетико тогава под предлога, че испанският гранд е загубил агресията си и желанието за победа, но това, което се случи на реванша се помни и до ден-днешен от футболните привърженици.

На "Висенте Калдерон" Атлетико показа характер и в типичния си стил, изпълнен с много борбеност и хъс, домакините успяха да победят каталунците с 2:0 въпреки доминиращата статистика в полза на Барселона. И двете попадения за домакините отбеляза Антоан Гризман, с които осигури място на тима си на полуфинала.

Стадионът се тресеше след края на последния съдийски сигнал. Повече от 50 хиляди фенове на мадридчани пяха в един глас и се радваха на успеха, а мениджърът на тима Диего Симеоне бе в екстаз.

Днес пред Атлетико Мадрид стои ново предизвикателство. Твърди се, че "Уанда Метрополитано" ще бъде пълен и съставът на Манчестър Сити трябва да бъде не само физически, но и психически подготвен за адската обстановка, която го очаква.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички