Преди сблъсъка в Шампионската лига: Пеп Гуардиола каза „грозен“ отбор ли е Атлетико Мадрид


Преди сблъсъка в Шампионската лига: Пеп Гуардиола каза „грозен“ отбор ли е Атлетико Мадрид
Снимка: GettyImages

1393 0

Хосеп Гуардиола не пожела бъде въвлечен в дебат относно стила на игра на Атлетико Мадрид. Мениджърът на Манчестър Сити даде пресконференция в навечерието на сблъсъка на тима му срещу „дюшекчиите“. Двата отбора се изправят един срещу друг утре на „Етихад“ в първи мач от ¼-финалите в Шампионската лига.

Специалисти определят двубоя между „гражданите“ и актуалния шампион на Испания като сблъсък на стилове между доминирания от притежание на топката начин на игра на отборите на Гуардиола и по-организираната и разчитаща на контраатаки игра на наставника на Атлетико Чоло Симеоне.

„Няма да отделя и секунда относно този глупав дебат. Всеки се опитва да спечели мача. Ако победят, са прави, ако ние го сторим – ние сме прави. Става въпрос за играчите, разликата ще бъде там“, отсече Пеп Гуардиола.

Испанският специалист отказа на определи „дюшекчиите“ като „грозен“ отбор след начина, по който мадридчани отстраниха Манчестър Юнайтед.

 „Трябва да направим същото, да защитим нашата позиция. Това е част от играта. Няма да съдя какво правят те, ще анализирам какво трябва да направя, за да отидем в Мадрид с добър резултат от първия мач. Какво значи да играеш грозно? Моят отбор спечели с 1:0 на „Олд Трафорд“ и Бернардо Силва прекара пет минути на корнера. Това не е грозно, а защитаване на позицията. Никога не съдя опонентите и това, което те правят“, категоричен е мениджърът на Сити преди мача от Шампионската лига.

А ето каква е тайната на успеха на Гуардиола в Шампионската лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички