Диего Симеоне призна, че Хосеп Гуардиола го е изненадал с избора си на стартов състав


Диего Симеоне призна, че Хосеп Гуардиола го е изненадал с избора си на стартов състав
Снимка: Getty Images

1970 0

Мениджърът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне разкри, че е подготвил състава си за първия 1/4-финален мач срещу Манчестър Сити с идеята, че Фил Фодън ще стартира от първата минута. "Дюшекчиите" загубиха "първото полувреме" от "гражданите" с минимален резултат!

"Очаквахме, че ще излезе като титуляр, защото той е много 'динамичен' футболист", каза Чоло по адрес на играча, който даде асистенцията на Кевин де Бройне. "Той се появи през втората част, а всеки един от тримата, които влязоха (б.р. - Гуардиола извърши три смени - Фодън, Грийлиш и Жезус), беше различен тип футболист, с различни характеристики".

"Това е дълъг мач, разделен на две части - тук и у дома. Те ще играят по същия начин и в реванша. Манчестър Сити вероятно е най-добрият отбор в света".

"Искахме да затворим пространствата и да играем на контраатака. Планът ни обаче не проработи през първото полувреме и затова трябваше да сменим схемата. В реванша трябва да подобрим представянето си, да се борим смирено, но и с много ентусиазъм".

*Ответният мач в Мадрид е насрочен за 13 април (сряда), а през уикенда (9 април) Атлети гостува на Майорка в Ла Лига.

**Важно е да се отбележи, че испанският гранд ще има един ден повече за почивка от Манчестър Сити, който на всичкото отгоре ще бъде домакин на Ливърпул в директен спор за първото място на Острова (10 април)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички