Големите интриги в Шампионска лига тази вечер


Големите интриги в Шампионска лига тази вечер
Снимка: Guliver/GettyImages

3717 0

Настъпи времето за последните мачове от осминафиналите в Шампионска лига, а първият рунд на битките приключва с дългоочакваното дерби между Реал Мадрид и Манчестър Сити. По същото време във Франция Лион посреща един от големите фаворити в турнира Ювентус, но по-голямото внимание ще бъде насочено към "Сантиаго Бернабеу". "Кралете" посрещат ранения тежки Сити, който може да е за последното в този турнир в близките години, след като "гражданите" бяха изхвърлени от Шампионска лига за 2 години. 

С днешните мачове се изчепва първият кръг от осминафиналите, а след седмица започват реваншите. Преди да стигнем до тях обаче предстоят 90 минути футбол от световна класа тази вечер, като ще насочим вниманието ви към най-големите и най-интересните интриги преди двата мача довечера. 

Зинедин Зидан срещу Хосеп Гуардиола най-накрая един срещу друг 

Една от големите въпросителни в испанския футбол в момента е свързана с имената на двете големи легенди на Реал и Барселона - щеше ли Зинедин Зидан да има толкова големи успехи като треньор, ако Пеп беше останал на "Камп Ноу"? И дали изобщо Гуардиола би бил толкова успешен като треньор на Барса, ако Зидан се беше насочил към треньорството по-рано? 

Най-накрая ще видим битка между двама от най-добрите треньори в света, независимо че на този етап Зизу изостава от Пеп по брой трофеи, но пък в Шампионска лига все още не е записал сезон, в който не е спечелил надпреварата. Безспорно ще е интересен подходът на двамата, като Хосеп Гуардиола е известен с това, че не желае да предава владението на топката на противниковия отбор, докато Зидан е научил своите да контраатакуват почти до съвършенство. Тактическият сблъсък е една от най-интересните битки тази вечер на "Бернабеу". 

Ще продължи ли Кристиано Роналдо да бележи? 

Ювентус беше един от отборите, които получиха сравнително лек жребий в Шампионска лига, особено след като в състава на Лион двама от основните нападатели са контузени до края на сезона. "Бианконерите" обаче нямат право да подценяват никого, след като през миналата година отпаднаха от Аякс. И най-интересно е да видим дали Кристиано Роналдо ще продължи да бележи. До момента той е вкарал във всеки мач, в който е взел участие през 2020 година, а както знаем Шампионска лига е любимият му турнир. Това важи с пълна сила за елиминациите, след като само за 4 мача през миналата година вкара 5 гола и беше единственият лъч надежда за Ювентус в слабото представяне на тима в ШЛ. За 9 мача португалецът има 13 попадения, което само по себе си трябва да плаши сериозно "хлапетата". 

Как ще реагира Сити на заплахата да изхвърчи от Шампионска лига? 

Надпреварата във Висшата лига приключи още преди Коледа и единствената цел на "гражданите" е да спечелят най-накрая най-комерсиалния клубен турнир. Сега, поставени пред угрозата да бъдат изхвърлени от надпреварата, става още по-интересно да видим дали възпитаниците на Хосеп Гуардиола ще играят с още по-голям интензитет, повече хъс и готови ли са за триумф в турнира. Отговорите на това ще получим в момента, в който Манчестър Сити стъпи на терена срещу най-титулувания клуб в Шампионска лига. Мачът в Мадрид ще даде много отговори за състава на Сити и най-вече до колко последните драми около клуба са повлияли на психиката и настройката на играчите. 

Още интересни новини преди мачовете в Шампионска лига

Зидан обяви Гуардиола за най-добрия треньор в света 

Ето коя ТВ ще предава Реал Мадрид - Манчестър Сити 

Гуардиола обяви, че голямата звезда на тима ще играе в Мадрид

Манчестър Сити иска да подражава на Реал Мадрид 

Ето коя ТВ ще излъчва Лион - Ювентус 

Роналдо изравни рекорд преди мача в Шампионска лига

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички