Роналдо изравни голов рекорд в Серия А


Роналдо изравни голов рекорд в Серия А
Снимка: Getty Images/Guliver

2889 0

Малко по-рано в днешния дне отборът на Ювентус постигна трудна, но много важна победа при гостуването на последния в класирането СПАЛ. „Старата госпожа“ спечели двубоя с 2:1, а Кристиано Роналдо вкара в пореден мач от шампионата.

Това означава, че португалският нападател вече има 16 попадения в последните си 11 срещи в шампионата. Но това не е всичко – Кристиано Роналдо успя да изравни реализаторски рекорд в Серия А. Португалецът вкара в 11-ти пореден мач от първенството, с което изравни постижението на Габриел Батистута и Фабио Куалярела, които успяха да се разпишат в същия брой поредни срещи. Аржентинският нападател го прави през сезон 1994/95 с екипа на Фиорентина, докато италианският ветеран стори това през изминалата кампания с отбора на Сампдория. Кристиано Роналдо все още има шанса дори да подобри този рекорд още в следващия мач на Ювентус. Интересното е, че в следващия кръг „бианконерите“ приемат не кой да е, а големият враг Интер в дербито на Италия.

А иначе с днешния успех тимът на Маурицио Сари дръпна на 4 точки пред 2-рия в класирането Лацио и с 6 на Интер преди утрешните мачове на двата отбора. А ето какво каза Лионел Меси за напускането на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички