Гавра! Бенфика направи на кайма Брюж и е на ¼-финал в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)


Гавра! Бенфика направи на кайма Брюж и е на ¼-финал в Шампионска лига (ВИДЕО+СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

5488 0

Бенфика буквално се подигра с Брюж в 1/8-финала реванш от Шампионската лига. „Лисабонските орли“ разбиха само с 5:1 белгийците на своя „Естадио Луш“ и с общ резултат 7:1 се класираха на ¼-финалите в най-комерсиалния клубен турнир.

Кошницата на Симон Миньоле напълниха Рафа Силва (38), Гонсало Рамош на два пъти (45+2 и 57), Жоао Марио (71-дузпа) и резервата Давид Нереш (77). Почетното попадение за безпомощните белгийци реализира Бьорн Мейер (87).

Хората на Роджър Смит надиграха тотално възпитаниците на Скот Паркър и съвсем заслужено се превърнаха в първия ¼-финалист в турнира. Те изнесоха истинска лекция на съперника си, който може да се радва, че не се стигна до още по-унизително поражение.

Дори и едно попадение за домакините бе отменено от ВАР заради засада. Вкара го Жоао Марио още във 2-ата минута, но се оказа, че е бил в нередовна ситуация. "Лисабонските орли" изтърваха и още куп изгодни положения пред вратата на Миньоле.

Единствената неприятна новина за португалския гранд е, че загуби световния шампион Николас Отаменди за първия ¼-финал. Аржентинецът получи жълт картон, който ще му донесе наказание.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с натиск на домакините. Те веднага се втурнаха в атака към вратата на съперника.

Още във 2-ата минута топката се оказа в мрежата на Симон Миньоле. Жоао Марио я прати във вратата с феноменално докосване с пета след пас на Александър Ба. ВАР обаче се намеси и отмени попадението заради засада.

Video edited on Kapwing

Белгийците отговориха веднага на предизвикателството. Само около 60 секунди по-късно удар с глава на Ханс Ванакен премина покрай лявата греда.

В следващите минути атаките на „лисабонските орли“ продължиха да вещаят сериозна опасност. След четвърт час игра Флорентино изстреля от въздуха отскочила топка, но тя профуча покрай гредата. Останаха и съмнения за засада при тази ситуация.

В 20-ата минута  Жоао Марио направи голям пропуск. От няколко метра той стреля в гърба на защитник, застанал на голлинията.

ГОООЛ! Бенфика съвсем заслужено откри резултата в 38-ата минута. Гонсало Рамош намери в пеналта Рафа Силва, който падайки вкара страхотен гол с външен фалц, пращайки топката в десния ъгъл на Миньоле – 1:0.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! „Лисабонските орли“ убиха съвсем интригата около крайния победител в сблъсъка с нов гол във втората минута на добавеното време на първата част. Жоао Марио намери перфектно Гонсало Рамош в пеналта, той финтира двама защитници с голяма лекота и от няколко метра не остави шансове на Миньоле – 2:0.

Video edited on Kapwing

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят продължи в същото русло и след почивката. Домакините не изпуснаха инициативата.

ГОООЛ! Бенфика съвсем довърши съперника си в 57-ата минута. Алекс Грималдо асистира на Гонсало Рамош, който от воле вкара втория си гол мача за 3:0.

Video edited on Kapwing

Шоуто на домакините продължи, а белгийците сякаш тотално се сринаха.

ГОООЛ! В 70-ата минута реферът Халил Мелер отсъди дузпа за португалците за нарушение на Абубакар Сила в пеналта. Жоао Марио стреля безпогрешно от бялата точка и резултатът стана разгромен – 4:0.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! В 77-ата минута резервата Давид Нереш продължи голеадата във вратата на Миньоле. Той се разписа за 5:0 след отличен пас в пеналта и последвал негов диагонален удар, оставил безпомощен белгийския страж. Първоначално страничният съдия отсъди засада. Преразглеждането от ВАР обаче показа, че попадението е редовно.

Video edited on Kapwing

ГОООЛ! Гостите все пак стигнаха до почетен гол. Бьорн Мейер вкара страхотно попадение за 5:1 в 87-ата минута. Бюканън го намери в пеналта, а той разстреля Влаходимос с диагонален шут.

Video edited on Kapwing

До края на мача не паднаха повече голове, а „лисабонските орли“ се класираха на ¼-финалите след втората си лекция срещу тима от Белгия, но този път, подплатена с истински разгром.

Стартови състави:

Бенфика: Влаходимос, Ба, Антонио Силва, Отаменди, Грималдо, Чикиньо, Флорентино, Аурснес, Жоао Марио, Рафа Силва, Рамош

Брюж: Миньоле, Мата, Мехеле, Сила, Мейер, Бюканън, Сова, Нилсен, Ванакен, Ланг, Яремчук

Преди мача:

Португалският гранд е определян за абсолютен фаворит, след като до голяма степен си свърши работата още в Белгия. Сега "орлите" влизат в реванша с актив от три поредни победи в местното първенство. 

Белгийците пък продължават да са неубедителни и разполагат с поражение, победа и равенство след загубата от Бенфика. 

Днес домакините няма да може да разчитат на общо трима играчи, един от които е Дракслер. Грандът от Белгия има проблеми с двама футболисти - Скол Олсен и Хендри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички