Бенфика загази: Обвиниха собствениците на тима в данъчни измами


Бенфика загази: Обвиниха собствениците на тима в данъчни измами
Снимка: Getty Images

558 0

Португалският гранд Бенфика, който е на прага да стигне до четвъртфиналите на Шампионска лига и води португалското първенство с осем точки пред Порто, се оказа в сериозна беда, след като компанията, която управлява клуба е обвинена в укриване на данъци и издаване на фалшиви фактури.

Португалският съд обвини компанията "Benfica SAD", отговаряща за управлението на клуба, че ръководството на компанията е отворило фонд за издаване на фалшиви фактури и чрез тях са избягвали плащането на данък, след което е последвало и обвинение в данъчни измами.

Прокуратурата на Португалия също посочи пред агенция "Франс прес", че има "разследване относно фактите на престъплението за укриване на данъци". Основният заподозрян е Луис Фелипе Виейра, президент на Бенфика от 2003 до 2021 година, както и Доминго Соарес Де Оливейра, настоящият бос на компанията "Benfica SAD".

Бенфика е клубът, спечелил най-много пари от трансфери през последните две десетилетия, с чиста печалба от над един милиард евро, но от години португалският футбол е следван от корупционни скандали, най-вече в областта на укриването на данъци.

От Португалия се съобщава, че тепърва трябва да бъдат разгледани всички гледни точки, за да се уточни евентуалното наказание за футболния клуб.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Арсен Венгер се изказа емоционално за Лео Меси и Кристиано Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички