Бенфика с комфортна преднина в Шампионска лига, а Челси ще търси изход от кризата срещу Борусия


Бенфика с комфортна преднина в Шампионска лига, а Челси ще търси изход от кризата срещу Борусия
Снимка: Getty Images

1844 0

Във вторник вечер, 7 март, ще станат ясни първите 1/4-финалисти в Шампионска лига. От 22 часа ще се изиграят два сблъсъка и това са Челси - Борусия Дортмунд и Бенфика - Брюж.

Ситуациите в двата двубоя са напълно различни, като Бенфика си осигури комфортен аванс, побеждавайки с 2:0 белгийския си съперник. В другия сблъсък се очаква ситуацията да е доста по-напечена, като Дортмунд постигна у дома минимална победа с 1:0 и сега Челси ще търси обрат. И двата 1/8-финала от Шампионска лига ще може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Колебливо представяне на Челси, което поставя поста на Греъм Потър под въпрос

Лондонският тим не се радва на най-добрите си дни, като през уикенда успя да прекъсне ужасяваща серия от 6 мача без победа, като стигна до минимален успех срещу Лийдс. Потенциално елиминиране на Борусия ще вдъхне повече увереност както на мениджъра на Греъм Потър, така и на неговия отбор.

В първия 1/8-финал "сините" играха на високо ниво и създадоха много положения, от които обаче не успяха да се възползват. Тогава Адейеми отбеляза единствения гол в сблъсъка. Той демонстрира отлична скорост, с която се справи с новото попълнение на Челси Енцо Фернандес, за да завърши соловото си нападение и да донесе успеха с 1:0.

Освен това в Челси има известна криза с контузии, като Армандо Броя, Едуард Менди, Сезар Аспиликуета и Тиаго Силва са изключени поради контузия. Мейсън Маунт няма да бъде на разположение, тъй като е наказан за натрупани жълти картони.

Борусия пък е в надпреварата за титлата в Германия, като има равни точки с Байерн Мюнхен на върха. Колкото до това кой ще може да вземе участие в срещата и кои са аут, наставникът на немския тим Един Терзич сподели: "Грегор Кобел се възстановява в последните два дни. Той се чувства все по-добре и заради това решихме да го вземем с нас. Ще решим в последния момент за него. Мален ще се завърне. Той тренира пълноценно с отбора на последните занимания, така че е опция. Карим Адейеми също тренира с топка, но не е готов все още. Ще ни липсва Мукоко, а Юлиан Риерсон е наказан".

Бенфика ще търси да затвърждаване на доброто си представяне

Бенфика се намира в много добра форма, като има 8 точки преднина пред Порто в елита на Португалия. На противоположността е Брюж, като отборът е 4-ти в Белгия, записвайки само 1 победа в последните си 5 шампионатни срещи. "Лисабонските орли" имат на хартия лесен реванш, в който се очаква да не допуснат изненада.

От началото на годината Бенфика няма загуба в редовните 90 минути във всички турнири и не победи единствено Спортинг за първенство и Брага за Купата на Португалия.

Роджър Шмид показа самочувствие и увереност в своя тим преди двубоя, като заяви, че за нито отбор не е невъзможно да спечели Шампионска лига.  "Всички отбори във фазата на елиминациите могат да спечелят Шампионска лига, но за всеки клуб е различно колко голям е този шанс. Клубовете с по-нисък бюджет имат по-малък шанс.

А големите отбори имат по-голям шанс. Но всичко е възможно, нищо не е невъзможно на това ниво. Достигането до четвъртфиналите би било голямо постижение за клуб като Бенфика. Това е, върху което се фокусираме. Вървим стъпка по стъпка“, каза 55-годишният германец, който води отбора на Бенфика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички