Пребита дузпа изхвърли Борусия Дортмунд от Шампионска лига, Челси се отпуши (ВИДЕО)


Пребита дузпа изхвърли Борусия Дортмунд от Шампионска лига, Челси се отпуши (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

7877 0

Челси се превърна в един от първите двама четвъртфиналисти в Шампионска лига, след като обърна Борусия Дортмунд в общия резултат - 2:1. Това стана факт след двата безответни гола от играчите на Потър на “Стамфорд Бридж”.

В герои за класиралите се превърнаха Рахийм Стърлинг и Кай Хавертц, които с двете си попадения в срещата направиха, така че “сините” за първи път през 2023 година да вкарат 2 гола в рамките на един двубой.

Трябва да се отбележат “ударите” по гостите в началото на двете полувремена, като след 4 минути игра една от големите звезди на Дортмунд - Бранд, бе принудително заменен поради контузия, а след по-малко от 120 изиграни секунди на втората част - Волф, игра с ръка в наказателното поле, което след преглед на ВАР бе отсъдено като дузпа.

Лошият късмет за гостите обаче не свършваше дотук, тъй като Хаверц първо нацели страничния стълб, но опитът бе пребит поради нахлуване на “жълто-черни” в наказателното поле. От втория опит германският национал удвои преднината, което бе повече от достатъчно за продължаването напред, докато това се превърна в първи резултат, по-различен от победа, през 2023 г. за немския гранд.

Първо полувреме:

Първият начален сигнал бе изтеглен за 10 минути след 22:00 часа българско време, тъй като гостите пристигнаха с леко закъснение на "Стамфорд Бридж".

В 22:11 минути Дани Макели даде началото на втората битка между двата тима, която ще определи един от четвъртфиналистите след 1:0 за Борусия Дортмунд в Германия. 

Само след 4 минути игра се стигна до ужасен удар по амбициите на гостите, след като Рейна принудително замени Брандт. Именно замененият се явява един от футболистите в най-добра форма от подновяването на кампанията.

Първите 10-тина минути от срещата преминаха изцяло под натиска на домакините, които пробваха последователно чрез Стърлинг, Феликс и Хавертц, но нито един от тях не успя да открие.

След 7 минути гостите отговориха със статично положение, с изпълнението на което се нагърби Ройс. Националът отправи страхотен опит, който бе отразен от Кепа с една ръка.

Статистиката показваше страховито предимство за гостите след половин час игра, но в 28-ата минута зрителите станаха свидетелите на най-опасното положение до онзи момент - греда на Хаверц.

Video edited on Kapwing

Шоуто на германеца продължи в 37-мата минута, когато стреля малко след навлизането си в наказателното поле и вкара страхотно попадение, което обаче бе отменено поради засада!

ГОЛ! В 43-тата минута най-логичното се случи и опитите на домакините дадоха резултат. Откриващото попадение бе дело на Стърлинг, който се впусна в добър рейд и след серия от две стрелби - втората се оказа във вратата на гостите - 1:0!

Video edited on Kapwing

Ето къде може да гледате Челси - Борусия Дортмунд НА ЖИВО по ТВ!

Второ полувреме:

При подновяването на срещата нещата за гостите отново се объркаха след по-малко от 120 секунди, след като кълбото срещна ръката на Волф в наказателното поле и след преглед на ВАР бе отсъден наказателен удар.

С изпълнението се нагърби Кай Хаверц, който залъга вратарят, но нацели страничния стълб. Секунди по-късно обаче стана ясно, че ще има повторение на дузпата, тъй като е имало нахлули играчи на гостите по време на изпълнението.

При повторението германският национал отново прати кълбото в същия ъгъл и този път удвои преднината - 2:0!

Video edited on Kapwing

10 минути след ситуацията за дузпата надеждата на Англия Джуд Белингам се възползва от разбъркване в наказателното поле на Челси, но последвалият му опит за изравняване на общия резултат се оказа неточен.

В следващите минити гостите отговориха с още няколко опита, но те не дадоха резултат и по този начин всичко можеше да свърши 15 минути преди края на редовното време. Тогала Галахър стигна до попадение, което обаче бе отменено поради засада.

Началото на добавеното време нагнети ситуацията и се стигна до физически сблъсък, довел до по един жълт картон на сметката на двата тима.

Стартови състави:

Челси: 1 Кепа Арисабалага, 33 Уелси Фофана, 26 Кулибали, 21 Бен Чилуел, 24 Рийс Джеймс, 8 Матео Ковачич, 5 Енцо Фернандес, 32 Марк Кукурея, 17 Рахийм Стърлинг, 29 Кай Хаверц, 11 Жоао Феликс

Борусия Дортмунд: 22 Александър Майер, 17 Мариус Волф, 25 Никлас Зюле, 4 Нико Шлотербек, 13 Рафаел Герейро, 22 Джуд Белингам, 23 Емре Джан, 6 Салих Озкан, 19 Юлиан Брандт, 11 Марко Ройс, 9 Себастиан Алер

Преди мача:

Очаквано английският гранд е сочен като големия фаворит тази вечер, но "жълто-черните" вече показаха, че може да се надиграват срещу отбора в криза. 

Именно възпитаниците на Терзич са в серия от 10 поредни официални победи от началото на календарната година. Днес големите липсващи са Адейеми и Мукоко, а Кобел и Мален са под въпрос, докато още 4 със сигурност пропускат срещата. 

Списъкът на Челси също е изключително дълъг, а под въпрос остават Аспиликуета и Джеймс, докато Канте, Менди, Маунт и Тиаго Силва са аут поради контузии. Играчите на Потър записаха първата си победа от 15-и януари насам едва през уикенда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички