Думите на Пеп Гуардиола, които феновете на Реал няма да забравят никога


Думите на Пеп Гуардиола, които феновете на Реал няма да забравят никога
Снимка: Getty Images

22364 0

Реал Мадрид постигна немислимото, отстранявайки Манчестър Сити от Шампионска лига с пълен обрат в рамките на 5 игрови минути.

Испанският гранд върна 3 гола на "небесносините" и ще спори с Ливърпул за ценния трофей. Още по-сладка победата направи фактът, че тя бе постигната срещу Хосеп Гуардиола. Бившият наставник на Барселона определено не е от любимците на мадридисти. 

Успехът в сряда вечер даде повод на запалянковците на "кралския клуб" да припомнят думите на треньора, с които той ги "жегна", през 2019 г.

"Кои са най-добрите отбори през това десетилетие? Те са три - Барселона, Байерн Мюнхен и Ювентус. Това са най-добрите 3 отбора през последното десетилетие в Европа", заявява тогава германецът. 

"Защо ли? Защото те печелят първенството всеки сезон, всеки сезон печелят купите и всеки сезон те са там. Защото са най-добрите", допълва още треньорът.

Изказването на Пеп тогава вбесява "белите" привърженици, тъй като в рамките на въпросния период любимият им клуб жъне немалко успехи. Реал става шампион 3 пъти, триумфира 4 пъти в Шампионска лига и 2 пъти в Купата на краля. Освен тези постижения "кралете" печелят още 10 трофея. По 3 пъти Световното клубно първенство и Суперкупата на УЕФА, а тази на Испания 4 пъти.

Успехът на полуфиналния мач реванш даде шанс на феновете на "белия балет" да отмъстят за обидата на мениджъра. Част от тях го направиха като цитираха въпросното интервю в профилите си в социалните мрежи с цел ирония. 

Тук може да видите реакцията на Гуардиола след загубата от Реал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички