Гуардиола или играчите: Кой провали Манчестър Сити срещу Реал Мадрид?


Гуардиола или играчите: Кой провали Манчестър Сити срещу Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images

5800 0

Английският шампион Манчестър Сити претърпя ново огромно разочарование в Шампионска лига, след като допусна фрапантен обрат за 88 секунди и отпадна на крачка от финала. "Гражданите" се пропукаха в продължението на редовните 90 минути срещу Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", а футболните анализатори търсят причините за срива.

Основният въпрос, който си задават експертите, е дали Хосеп Гуардиола сбърка с решенията си в края на мача срещу Реал. "Небесносините" поведоха в резултата в 73-ата минута след гол на Рияд Марез, с което си осигуриха комфортен аванс от два гола в общия резултат. При този развой Пеп реши да заложи на сигурността и прибра играчите си в задни позиции.

Сбърка ли Пеп Гуардиола с тактиката и смените?

Гуардиола извърши две смени след гола на Марез, като включи в игра Джак Грийлиш и Фернандиньо, които се появиха на местата на двама от нападателите - Габриел Жезус и Марез. Очевидно инструкциите на Пеп бяха неговите футболисти да се дръпнат по-назад, за да могат да затворят пространствата, през които Реал може да атакува.

Ходът на Гуардиола изглеждаше логичен и много специалисти прибягват до подобна стратегия, когато имат комфортен аванс. На "Бернабеу" обаче окопаването не винаги сработва по начина, по който се иска на противниковите треньори. Карло Анчелоти извърши правилните смени и с подкрепата на феновете Реал Мадрид успя да сътвори чудото след 90-ата минута.

Как Манчестър Сити остави Реал Мадрид да вкара 2 гола за 88 секунди?

Двата гола на Реал паднаха буквално от нищото, като е куриозно, че високият едва 173 сантиметра Родриго успя да вкара с глава и да обърне мача. Тук трябва да се потърси вина и на футболистите на Манчестър Сити, които с лека ръка допуснаха два гола, губейки всякаква дисциплина и тактическа постройка под натиска на Реал.

Дали Гуардиола обърка тактиката и схемите в края на мача, или просто играчите на Манчестър Сити се провалиха - истината вероятно е някъде посредата. Това, което има значение в този момент е, че Сити отново няма да може да вдигне най-престижния клубен трофей, а същото важи и за Гуардиола, който за последно триумфира в Шампионска лига преди повече от десетилетие (сезон 2010/11).

Ето как реагира Гуардиола след краха в Мадрид (ВИДЕО)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички