Пеп Гуардиола изравни ужасяващ антирекорд на Моуриньо и продължава да брои неуспехите


Пеп Гуардиола изравни ужасяващ антирекорд на Моуриньо и продължава да брои неуспехите
Снимка: Getty Images

2681 0

Пеп Гуардиола за поредна година не успя да триумфира в Шампионска лига като наставник, а снощният му провал влезе в историята, докато испанецът постигна антирекорд, който никой не би искал да подобрява.

Експертът стана едва вторият треньор след Жозе Моуриньо, чиито отбори са били елиминирани цели шест пъти на полуфинали в Шампионската лига. Снощи "гражданите" бяха на минути от това да се класират за втори пореден финал, но "небесносините" успяха за 120 секунди да пропилеят два гола преднина.

Треньорът не е печелил надпреварата от 2011 година, а междувременно не успя да премине полуфиналите през 2012-а с Барселона, през 2014-а, 2015-а и 2016-а с Байерн Мюнхен, а преди последния му триумф загуби още един път на предпоследната фаза с каталунците. 

Все пак Гуардиола е печелил 2 пъти Шампионска лига начело на Барселона, както и по още толкова Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство. Последните два споменати турнира ги е печелил по веднъж и с баварците, но с "гражданите" така и не успява да спечели нещо извън Острова. 

Ето какъв рекорд постигна Анчелоти!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички