Уругвай и Южна Корея откриват "най-цветната" група на Световното първенство по футбол


Уругвай и Южна Корея откриват "най-цветната" група на Световното първенство по футбол
Снимка: GettyImages

2836 0

Група "H" на Световното първенство в Катар изправя един срещу друг отборите на Уругвай и Южна Корея. Двете екзотични страни излизат на "зеления килим" в 15:00 ч. в първата си среща от Мондиала и в опит да превземат върха, макар и временно.

Група "H" - Много различия, но целта е една

Група "H" бива определяна като "най-цветната" такава на Мондиала в Катар. В нея четири страни-представителки на четири различни континенти влизат в битка за продължаване към 1/8 финалите.

Считаната за фаворит Португалия ще трябва да се разправи с Гана в първото си изпитание, но преди това ще трябва да изчака, за да види как Луис Суарес и компания ще се справят с водената от суперзвездата на Тотнъм Хюн-мин Сон Южна Корея. 

Уругвай на пръв поглед превъзхожда по много показатели състава на "лъвовете от Теранга", които обаче при всички обстоятелства няма да се предадат без бой, а напротив - искат да докажат на останалия свят кои са те.

Формата на Уругвай и Южна Корея

Формата на двата отбора с оглед последните им изяви изглежда напълно идентично. И двата тима имат записани по 4 победи, 1 равенство и 1 загуба в последните си 6 срещи, което подсказва какви да бъдат и очакванията от двубоя между тях, а именно твърд и равностоен мач без ясно изразен фаворит.

Има ли кадрови проблеми в един от двата състава?

Радостните новини и за Уругвай, и за Южна Корея преди Мондиала са, че в нито един от двата състава няма значителни липси, които да са от огромно значение за играта на някой от двата отбора.

Уругвай пристигна в Катар с най-добрите си футболисти, начело с Луис Суарес, Едисон Кавани и Дарвин Нунес. Донякъде изненада е присъствието на защитника на Барселона Роналд Араухо, който до последно лекуваше контузия, но въпреки това получи повиквателна.

Южна Корея от своя страна и без това не разполага с огромна широчина в редиците си, но също съумя да запази оптималната си група играчи за Световното. Добрите новини за националния селекционер Пауло Бенто дойдоха преди двубоя с "небесносините", а именно, че суперзвездата на Тотнъм Хюн-мин Сон ще може да взема участие в мача.

Играчи на фокус: Луис Суарес и Хюн-мин Сон

Сред играчите на Уругвай трудно би могъл да се определи лидер и ключов играч, предвид присъствието на легенди като Луис Суарес, Едисон Кавани, Диего Годин или младите надежди Дарвин Нунес, Феде Валверде или Роналд Араухо.

Асът на Ливърпул обаче все още търси най-добрата си форма и определено на него няма да бъде разчитано да носи на плещите си страната си. По-скоро тази задача ще бъде възложена на бившия голмайстор на Барселона Суарес, който е типичен лидер в състава на "небесносините". Нападателят не се радва на най-добрата си форма през новия сезон, записвайки само 14 мача след завръщането си в Насионал.

Хюн-мин Сон от своя страна е абсолютната суперзвезда в състава на Южна Корея. Играчът на Тотнъм се намира в прилична форма през новата кампания. Той има голяма заслуга "шпорите" да са на добре познатото 4-о място във Висшата лига със своите 19 мача, 5 гола и 2 асистенции до момента през сезона.

Потенциални стартови 11 на Уругвай и Южна Корея

Серхио Рочет, Гилермо Варела, Себастиан Коатес, Хосе Мария Хименес, Матиас Оливера, Факундо Пелистри, Родриго Бентанкур, Федерико Валверде, Хьорхян де Араскаета, Луис Суарес, Дарвин Нунес

Ким Сун-гю, Ким Мун-Хуан, Ким Юнг-Квон, Ким Мин-че, Ким Джин-Су, Чън У-йон, Хуанг Ин-Бом, Ли Сунг, Хуан Хи-чан, Хюн-мин Сон, Хуанг Уи-джо

Уругвай - Южна Корея по ТВ: Къде да гледаме срещата от Световното първенство по футбол?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички