4 отбора, 4 континента, 1 цел - кой ще оцелее в "най-цветната" група на Мондиал 2022?


4 отбора, 4 континента, 1 цел - кой ще оцелее в "най-цветната" група на Мондиал 2022?
Снимка: GettyImages

2403 0

Световното първенство в Катар е готово да предложи на феновете нова доза незабравими емоции и драма, каквито малко спортни форуми могат да предоставят на феновете. Жребият отреди така, че почти всяка от групите на Мондиала да съдържа един или два отявлени фаворита. Група "H" привидно може и да не се различава от другите, но подводните камъни за "фаворитите" не са за подценяване.

Група "H" - борба на идоли и идеали

Група "H" може да бъде определена като "най-цветната" в Катар. В нея опоненти са представители на 4 различни континенти - Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Този факт сам по себе си я прави и една от най-интересните, противопоставяща една срещу друга страни с различни идеали, психология, нрав, но пък и с една обща любов - футбола. 

Португалия изглежда като почти сигурен продължаващ напред, а мнозина считат, че Уругвай е с един крак на 1/8-финалите. Не така обаче смятат Гана и Южна Корея, чието желание да се докажат пред света, е безгранично.

С Кристиано в отбора, целта винаги е най-високата

Португалия е категоричен фаворит за първото място в групата. Наличието на част от най-големите звезди в световния футбол, начело с легендарния Кристиано Роналдо, предполага "мореплавателите" да нямат особени затруднения с първата си цел на Мондиала, а именно продължаване към 1/8-финалите в надпреварата.

Богатият опит в тима на Кристиано Роналдо, Бруно Фернандеш, Бернардо Силва и Клепер Пепе и  жаждата за успехи на едни от най-перспективните състезатели като Рубен Диас, Рафаел Леао, Нуно Мендеш и Жоао Феликс представлява почти перфектна рецепта за триумф. Задачата пред тях обаче няма да е никак лесна, тъй като техните съперници са мотивирани до краен предел.

Уругвай - последна надежда или ново начало?

Уругвай е с крачка пред Гана и Южна Корея по пътя към осминафиналите. Що се отнася до добра сплав от опит и младост, то "небесносините" са олицетворение на това. Велики играчи като Луис Суарес, Диего Годин и Едисон Кавани ще служат за лидери на своите по-млади наследници в лицата на Федерико Валверде, Дарвин Нунес, Роналд Араухо, Родриго Бентанкур и други. 

Мондиалът в Катар изглежда по всяка вероятност ще бъде последен за ветераните на "урусите". Както те, така и перспективните младоци в тима, ще опитат с всички сили да представят достойно родината си, изигравайки запомнящ се турнир.

Гана - отборът, който търси отплата

"Черните звезди" са една от неизвестните на това Световно първенство. Деветата смяна на селекционер в последното десетилетие отговаря за липсата на стиковане в отбора и изявени схема и тактика на игра. Непримиримият дух на западноафриканците ще намали излишното напрежение върху плещите на тима, а като още по-голяма мотивация ще служи миналото.

През 2010 г. Гана записва най-доброто си участие на първенството на планетата (1/4 финали), но и отпада по изключително емоционален начин от един от предстоящите си съперници в Катар - Уругвай. В последната минута от продълженията, при центриране, Кевин-Принс Боатенг засича топката с глава, пращайки я към вратата на опонента. Тя обаче бе спряна от Луис Суарес, който с ръце, подобно на вратар, я изби току пред голлинията. Последва червен картон и дузпа, която обаче бе пропусната от Асамоа Гиан, а при последвалото изпълнение на 11-метрови наказателни удари, по-добри бяха "небесносините". Е, каква по-голяма мотивация от това, "черните звезди" да си го върнат с лихвите на Суарес и компания?

Честта на Южна Корея е в ръцете на Сон и съотборниците му

Южна Корея изглежда като "боксовата круша" в Група "H". С едва един състезател от световна класа - Хюн-мин Сон, "тигрите на Азия" едва ли си правят илюзии за първата позиция в класирането. 

Суперзвездата на Тотнъм ще има задачата да поведе своите съотборници към едно достойно представяне, с мечта за нов подвиг след Мондиала през 2002 г. За целта, Южна Корея разполага със своя наставник Пауло Бенто. Португалският специалист е запознат със състава на родината си, която е и пряк конкурент в групата. Дали ще използва това скрито оръжие по най-добрия възможен начин, предстои да разберем.

ПРОГРАМА НА МАЧОВЕТЕ В ГРУПА H

  • Уругвай - Южна Корея 24.11 15:00 ч.
  • Португалия - Гана 24.11 18:00 ч.
  • Южна Корея - Гана 28.11 15:00 ч.
  • Португалия - Уругвай 28.11 21:00 ч. 
  • Южна Корея - Португалия 02.12 17:00 ч.
  • Гана - Уругвай 02.12 17:00 ч.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички