След драма и отменени голове Дания и Тунис сътвориха първия мач без попадения на Световното (ГАЛЕРИЯ)


След драма и отменени голове Дания и Тунис сътвориха първия мач без попадения на Световното (ГАЛЕРИЯ)
Снимка: GettyImages

9793 0

Дания и Тунис сътвориха първото нулево равенство на Световното първенство. Двата тима изиграха изключително вълнуващ мач на „Едюкейшън Сити Стейдиъм“, но не успяха да се победят в откриващия двубой от Група „D“.

И „червения динамит“, и „картагенските орли“ вкараха по веднъж, но попаденията на Исам Джебали в 23-ата минута и на Андреас Олсен в 55-ата минута бяха отменени заради засади. Датчаните веднъж нацелиха и гредата, а тунизийците принудиха Каспер Шмайхел да показва висша класа в няколко ситуации.

"Картагенските орли" на практика се чувстваха като домакини заради мощната подкрепа на своите фенове от трибуните. Двубоят бе белязан и от завръщането на Кристиан Ериксен на голям футболен форум след случилото се с него на Евро 2020 през юни 2021 година.

Така битката в групата, в която е световния шампион Франция, се очертава като доста оспорвана. По-късно играят „петлите“ и Австралия.

Към момента Дания и Тунис логично са на първите 2 места с по 1 точка.

ГАЛЕРИЯ: Здравата битка между Дания и Тунис

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна двуостро. Съставът на Тунис получава много сериозна подкрепа от трибуните. Действията на терена се развиват основно средата на терена. Африканците играят без никакви притеснения.

В 12-ата минута Мохамед Дрегер шутира отдалеч и след рикошет в Андреас Кристенсен премина покрай дясната греда на вратата на Шмайхел, излизайки в корнер. При последвалото изпълнение на ъгловия удар Мсакни с глава стреля над вратата.

До 20-ата минута датчаните така и не успяваха да отправят удар към вратата на съперника си.

Йоаким Андерсен нанесе първия удар за „червения динамит“  в 22-ата минута. Той стреля отдалеч, но Аймен Дахмен нямаше проблеми.

ОТМЕНЕН ГОЛ! Само около 60 секунди по-късно Тунис вкара гол. Исам Джебали бе изведен на центъра на терена, напредна и прати топката в мрежата на Каспер Шмайхел. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

В 33-ата минута Хьойберг стреля, но не затрудни Дахмен с шута си от далечна дистанция.

Дания предяви претенции за дузпа в 41-ата минута, след като Хьойберг бе изблъскан в наказателното поле, но такава не бе отсъдена.

В 43-ата минута Тунис пропиля най-чистото положение от началото на мача. Джебали бе изведен сам срещу Шмайхел, но вратарят се разтегна впечатляващо и изби в корнер опита да бъде прехвърлен от няколко метра.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата минута Лайдуни пропиля шанс да изведе Тунис напред в 50-ата минута, след като топката му бе избита в корнер.

ОТМЕНЕН ГОЛ! Дания вкара гол в 55-ата минута чрез Андреас Сков Олсен. Попадението му обаче бе отменено заради засада. Дамсгор е бил зад отбраната при подаването.

Само 120 секунди по-късно Долберг  стреля с глава, но Дахмен се справи.

В 68-ата минута Дахмен отрази страхотен удар на Кристиан Ериксен.

Малко след това Дания направи фрапантен пропуск. В 70-ата минута Кристенсен стреля с глава, топката се удари в дясната греда, а Андреас Корнелиус отблизо не успя да вкара.

В следващите минути събитията се развиват главно в центъра на терена.

Накрая настъпи истинска драма, след като се наложи съдията Сезар Рамос да отиде до монитора след преразглеждане от ВАР на ситуация за потенциална дузпа за Дания. В крайна сметка такава не бе отсъдена.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Дания: Шмайхел, Андерсен, Кяер, Андреас Кристенсен, Расмус Кристенсен, Хьойберг, Дилейни, Мейле, Ериксен, Олсен, Долберг

Тунис: Дахмен, Брон, Мериах, Талби, Абди, Лаидуни, Схири, Драгер, Мсакни, Анис Слиман, Джебали

ПРЕДИ МАЧА

Дания се намира в добра форма. Селкцията на Каспер Хюлманд е серия от 3 поредни победи. Те бяха постигнати в Лигата на нацииите, където последователно сразиха Австрия, Дания и Франция.

Тунис записа победа и загуба в последните си две срещи преди Мондиала. Тимът победи друг участник на Световното – Иран в контрола, а преди това бе разгромен от Бразилия с 1:5 в друга приятелска среща.

Дания и Тунис са се срещали веднъж, но в приятелска среща. Тя се проведе през 2002 година. Тогава европейският тим побеждава с 2:1.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички