Възможна ли е изненада в "най-лесната" за прогнозиране група на Световното?


Възможна ли е изненада в "най-лесната" за прогнозиране група на Световното?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2289 0

Повече от 4 години изминаха от Мондиал 2018 в Русия. Дойде време и за следващото Световно първенство по футбол, което за пръв път в историята ще се проведе през зимата в арабска страна - Катар. Прогнозите са също за това, че това ще бъде най-скъпите световни футболни финали, организирани някога от отделна държава, което доведе и до безброй критики към ФИФА. 

Официална церемония разпредели 32-е страни, които си извоюваха правото да се състезават за най-голямата отборна награда във футбола, а именно - световният връх. Националните селекции са разпределени в 8 групи по 4 отбора, като всеки играе срещу всеки по веднъж, а след това първите два тима се класират директно за 1/8 финалите. 

В този материал ще разгледаме Група "D" за Катар 2022, където попаднаха Франция, Дания, Австралия и Тунис

Група "D" - Актуален световен шампион, европейски полуфиналист и два аутсайдера

Франция е един от двата фаворита за спечелване на групата на Мондиал 2022, като именно селекцията на Дидие Дешан ще има тежката задача да защити брилянтното си представяне от преди 4 години, когато триумфира със Световната купа на стадион Лужинки в Москва. Звездното трио в нападение - Килиан Мбапе, Антоан Гризман и "Златната топка" в състава - Карим Бензема ще трябва да се докажат пред феновете на "петлите". 

След "трикольорите", Дания е втория отбор, който е определен като сигурен 1/8-финалист в групата. "Червения динамит" е отбор, който е пълен с качества, а тихите надежди да повторят победата си над световните шампиони само в рамките на няколко месеца може да ги изкара дори на първо място. 

След една много тежка квалификационна кампания, започнала още през 2019 година, Австралия знаеше срещу кого ще трябва да се изправи още преди да бъде сигурен участник на Мондиала. Съперниците им са много добре познати, тъй като "кенгурата" играха срещу Франция и Дания през 2018, като използването на системата ВАР тогава спаси "петлите" от издънка срещу островната страна. 

Тунис е определян не само като аутсайдер в група "D", но и като най-слабата от 5-е афиркански държави, класирали се за Световните футболни финали. "Картагенските орли" ще трябва да се възползват от статута си, за да постигнат един или два чудотворни резултата, които да ги изкарат напред към 1/8-финалите.

Програмата в Група "D"

1 кръг:

  • 22 ноември (15:00 ч.) Дания - Тунис
  • 22 ноември (21:00 ч.) Франция - Австралия

2 кръг:

  • 26 ноември (12:00 ч.) Тунис - Австралия
  • 26 ноември (18:00 ч.) Франция - Дания

3 кръг:

30 ноември

  • 30 ноември (17:00 ч.) Австралия - Дания
  • 30 ноември (17:00 ч.) Тунис - Франция

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички