Ще има ли сензация? Тунис ще се опита да обезвреди динамита на Дания на старта в групата на действащия шампион


Ще има ли сензация? Тунис ще се опита да обезвреди динамита на Дания на старта в групата на действащия шампион
Снимка: GettyImages/ колаж: Sportlive.bg

1599 0

Дания и Тунис ще открият битката в Група „D“ на Световното първенство по футбол. „Червеният динамит“ се готви да избухне при шестото си участие на Мондиал. Тимът на селекционера Каспер Хюлманд е един от двата фаворита в групата, в която е и действащият световен шампион Франция.

„Картагенските орли“ са считани за най-слабия от петта представителя на Африка на шампионата в Катар. Това обаче не означава, че те ще развеят рано-рано бялото знаме и няма да се опитат да объркат сметките на фаворитите, хвърляйки бомбата на турнира.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА „D“

В групата са още отборите на Франция и Австралия. Битката в нея ще стартират именно Дания и Тунис. Така един от тях ще оглави класирането при успех поне до провеждането на мача на „петлите“, които са действащият световен шампион. Именно „червеният динамит“ и Франция са фаворитите за продължаване към елеминациите.

ВЪЗХОДЯЩАТА ФОРМА НА ДАНИЯ СРЕЩУ НЕПОСТОЯНСТВОТО НА ТУНИС

Дания се намира във възходяща форма. Хората на Каспер Хюлманд са в серия от 3 поредни победи. Те бяха постигнати в Лигата на нацииите, където последователно сразиха Австрия, Дания и Франция. Интересен факт е, че датчаните треснаха „петлите“ и в двата сблъсъка помежду им в груповата фаза на турнира, а се сега ще се противници и в Катар.

Тунис записа победа и загуба в последните си две срещи преди Мондиала. Тимът победи друг участник на Световното – Иран в контрола, а преди това бе разгромен от Бразилия с 1:5 в друга приятелска среща. Резултатите на „картагенските орли“ като цяло са добри, но се забелязва, че тимът не демонстрира постоянство в изявите си.

ПРЕДИШНИ СБЛЪСЪЦИ МЕЖДУ ДВАМА ТИМА

Дания и Тунис са се срещали веднъж, но в приятелска среща. Тя се проведе през 2002 година. Тогава европейският тим побеждава с 2:1.

ЕРИКСЕН vs АНИС БЕН СЛИМАН

Кристиан Ериксен отново е ключова фигура в състава на Дания. Той преживя истински ужас по време на Европейското първенство, проведено през миналата година, когато получи сърдечен арест по време на мача срещу Финландия. Халфът обаче се завърна на терена и пак блести с изявите си на терена. Именно на него се разчита за креативните идеи в играта на тима. Той също е амбициран на поведе „червения динамит“ към подобряване на рекордното постижение от ¼-финал на световно първенство.

Анис Бен Слиман е един от офанзивните играчи на Тунис. Той се подвизава в Дания. Играе за един от местните грандове Брьондби. Очаква се, че ще бъде основният информатор в тима за качествата на съперника, макар че почти всички играчи на европейския тим не се подвизават в родината си.

ОТСЪСТВАЩИ

От състава на Дания ще отсъства един от резервните вратари – Фредерик Рьонов. Той е контузен. При съперника няма кадрови проблеми.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА

Дания: Шмайхел, Андерсен, Кяер, Кристенсен, Вас, Хьойберт, Дилейни, Мейле, Ериксен, Олсен, Долберг

Тунис: Дахмен, Абди, Брон, Талби, Драгер, Схири, Мсакни, Саси, Лайдуни, Анис Слиман, Хазри

Дания-Тунис по ТВ: Къде да гледаме мача от Световното първенство по футбол?

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Пълната програма за деня (22 ноември) на Световното първенство в Катар!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички