Първата "бомба" в Катар е факт - Саудитска Арабия взе 3 точки от Аржентина (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Първата "бомба" в Катар е факт - Саудитска Арабия взе 3 точки от Аржентина (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Getty Images

13978 0

Първата огромна изненада на Световното първенство по футбол е ФАКТ - Саудитска Арабия победи Аржентина с 2:1!

Лионел Меси откри резултата от дузпа още в 10-ата минута, а до края на първото полувреме ВАР отмени 3 попадения на "гаучосите" заради засади - две на Лаутаро Мартинес и едно на Меси.

Втората част започна вихрено за "зелените соколи" и те успяха да осъществят пълен обрат в рамките на 5 минути - първо Салех Ал-Шехри преодоля Емилиано Мартинес, а след това и Салем Ал-Даусари матира вратаря на "албиселесте" с майсторски удар в далечния ъгъл (ВИДЕО).

Всичко това разстрои сериозно играчите на Лионел Скалони и до края на мача те така и не успяха да създадат чисти ситуации, за да стигнат поне до изравнителен гол. 

По този начин тимът на Ерве Ренар оглави Група "С" с актив от 3 точки, преди Мексико и Полша да се изправят един срещу друг от 18:00 ч. (българско време). Нещо повече - Саудитска Арабия сложи край на невероятната серия на Аржентина от 36 поредни мача без загуба и рекордът от 37 остава в притежание на Италия!

ЛЕО И ЛЕО, СЛУШАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО, АКО ИСКАТЕ ДА СПЕЧЕЛИТЕ МОНДИАЛ 2022!

Ето как се разви двубоят на стадион "Лусаил":

ГАЛЕРИЯ: "Бомба" в Катар - Саудитска Арабия взе 3 точки от Аржентина

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лионел Меси можеше да открие резултата още в първата минута, след като получи възможност да шутира от 12-13 метра, но Ал-Овайс се отчете с отлична намеса и изби с една ръка удара по земя на Бълхата (ВИДЕО от ситуацията).

ГОЛ - В 7-ата минута главният съдия от Словения бе призован от ВАР да гледа повторение за евентуална дузпа за "гаучосите" заради задържане в наказателното поле и той отсъди такава. Зад топката застана Меси и откри резултата - 1:0 за Аржентина!

Video edited on Kapwing

Отменен гол - В 21-ата минута Меси бе изведен от дълбочина зад отбраната на Саудитска Арабия, напредна с топка в крака и в крайна сметка я вкара във вратата на Ал-Овайс за 2:0, но след това бе маркирана засада и попадението не бе признато.

Отменен гол - Шест по-късно защитата на "зелените соколи" отново бе матирана и този път Лаутаро Мартинес се озова очи в очи с вратаря. Нападателят на Интер го прехвърли майсторски и отбеляза за 2:0, но попадението отново бе отменено заради засада!

Отменен гол - В 35-ата минута трети гол на Аржентина и втори на Мартинес бе отменен, отново заради засада!

В добавеното време Ерве Ренар извърши принудителна смяна - капитанът Салман Ал-Фарадж се контузи и бе заменен от Хатан Бахбри.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ - Две минути след старта на втората част Саудитска Арабия изравни с първия си точен удар - Салех Ал-Шехри си освободи място за изстрел покрай Кристиано Ромеро и намери далечния ъгъл на Емилиано Мартинес - 1:1!

Video edited on Kapwing

ГОЛ - Пет минути по-късно обратът стана пълен - Салем Ал-Даусари матира Мартинес с превъзходен удар по диагонал в горния ляв ъгъл на вратата на Аржентина - 2:1 за Саудитска Арабия!

Video edited on Kapwing

В 56-ата минута Мохамед Кано се хвърли на решителен шпагат в краката на Меси, за да предотврати удар от близко разстояние. След това Лионел Скалони извърши три смени - терена напуснаха Кристиан Ромеро, Папу Гомес и Леандро Паредес, а в игра се появиха Лисандро Мартинес, Хулиан Алварес и Енцо Фернандес. В 70-ата Таляфико пък бе заменен от Маркос Акуня.

В 78-ата минута Аржентина получи правото да изпълни пряк свободен удар на около 25-6 метра от вратата. Зад топката застана Лионел Меси, но ударът ми мина високо над напречната греда. В 84-ата Ди Мария намери Меси с центриране на втора греда, но №10 нанесе слаб удар с глава.

Добавеното време на срещата бе 8 минути. В шестата от тях футболист на Саудитска Арабия бе изнесен на носилка, след като се сблъска със собствения си вратар и се наложи лекарите да влизат на терена. До края на мача изнервеният отбор на Аржентина така и не успя да създаде удобна ситуация, от която да вкара поне изравнително попадение.

Стартови състави:

Аржентина (4-2-3-1): 23. Емилиано Мартинес - 3. Николас Таляфико, 13. Кристиан Ромеро, 19. Николас Отаменди, 26. Науел Молина - 5.Леандро Паредес, 7. Родриго де Пол - 17. Папу Гомес, 10. Лионел Меси, 11. Анхел ди Мария - 22. Лаутаро Мартинес

Саудитска Арабия (4-4-1-1): 21. Мохамед Ал-Овайс - 13. Ясер Ал-Шахрани, 5. Али Ал-Булайхи, 17. Хасан Ал-Тамбакти, 12. Сауд Абулхамид - 10. Салем Ал-Даусари, 8. Абдулела Ал-Малки, 23. Мохамед Кано, 11. Салех Ал-Шехри - 7. Салман Ал-Фарадж - 9. Фирас Ал-Брикан

Аржентина - Саудитска Арабия по ТВ: Къде да гледаме двубоя от Мондиал 2022?

ПРЕДИ МАЧА

Аржентина, водена от голямата си звезда - Лионел Меси, ще търси успешно начало на кампанията срещу Саудитска Арабия. Играчите на Лионел Скалони се намират в страхотна серия от 36 поредни мача без загуба и днес могат да изравнят рекорда на Италия (37) в това отношение.

"Албиселесте" не е печелил световната титла от 1986 година насам, когато за последно триумфира в Мексико. Саудитците пък имат 5 участия на мондиали, като върховото им постижение е 1/8-финал (1994 година). 

"Гаучосите" изиграха само една контрола преди старта на Световното в Катар, в която разгромиха ОАЕ с 5:0 в Абу Даби (16 ноември). "Зелените соколи" пък проведоха цели 6 приятелски срещи през последния месец - 1:0 срещу Северна Македония, 1:1 с Албания, 0:0 с Хондурас, 1:0 срещу Исландия, 1:1 с Панама и 0:1 от Хърватия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички