Швейцария гостува в Сърбия на Беларус за Евро 2024, Джака и Шакири под въпрос


Швейцария гостува в Сърбия на Беларус за Евро 2024, Джака и Шакири под въпрос
Снимка: Getty Images

1004 0

Националният отбор на Швейцария ще започне своето участие в квалификациите за Евро 2024 срещу Беларус през март 2023 година. Заради войната в Украйна обаче Беларус не може да играе домакински мачове на своите стадиони.

Заради това двубоят им с Швейцария ще се играе в сръбския град Нови Сад. Новината бе потвърдена от УЕФА на официалния им сайт. Срещата ще бъде без публика, поясниха от Швейцарския футболен съюз. Беларус домакинства в Сърбия, при закрити врати, от началото на войната в Украйна.

Гостуването в Сърбия обаче поставя много върпсоителни в отбора на Швейцария. Както е известно, две от звездите на "Нати" - Джердан Шакири и Гранит Джака, са с косовски корени и не се долюбват със сърбите. Всеки мач с тяхно участие срещу сръбския отбор е изпълнено с напрежение и провокации.

Мондиал 2022 също не беше изключение - двата тима се паднаха в една група и двубоят беше изпълнен с напрежение. Сръбският селекционер Драган Стойкович дори бе уловен да псува двамата играчи и да ги нарича "шиптъри".

Швейцарското издание "20min.ch" пише, че не е ясно дали Джака и Шакири ще бъдат достатъчно ефективни в Сърбия, а феновете започнаха да се питат дали те изобщо ще пътуват за мача с Беларус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички