Младата Испания започва катарското си пътешествие срещу Коста Рика


Младата Испания започва катарското си пътешествие срещу Коста Рика
Снимка: Getty Images

2975 0

Световният шампион от 2010 година Испания започва днес участието си на Мондиал 2022 в Катар. Подмладеният състав на "Ла Фурия" е считан за един от големите фаворити на Световното първенство, а първият тест за амбициите на отбора е срещу отбора на Коста Рика, който преди шест години достигна до исторически четвъртфинал на световно първенство.

В каква група попадна Испания на Мондиала?

Отборът на Испания е в група Е, където има още един колос - Германия. Компания на двата гранда правят отборите на Коста Рика и Япония, които имат амбициите да се докажат на най-голямата сцена. Мнозина определят тази група като "група на смъртта", но истината е, че Испания и Германия изглеждат като абсолютни фаворити за първите две места.

Младата и гладна "Фурия" на Луис Енрике зрее за ново "Waka waka" (ВИДЕО И СНИМКИ)

В първия си мач Испания се изправя срещу Коста Рика, а този двубой ще бъде четвърти между двата тима. Испания и Коста Рика имат три приятелски срещи, изиграни през изминалото десетилетие, като два пъти "Ла Фурия" взима победата, а веднъж мачът завършва при равен резултат. Сега обаче за пръв път двата тима ще играят един срещу друг на международен турнир.

В каква форма се намират Испания и Коста Рика?

Испания влиза в Мондиал 2022 в сравнително добра форма, ако съдим по резултатите на отбора в последните месеци. Испания спечели осем от последните си 11 мача, като загуби само веднъж - от Швейцария. Тимът се наложи и над Португалия в Лигата на нациите, а на Евро 2020 отпадна на полуфиналите от бъдещия шампион Италия след дузпи.

Коста Рика се представя великолепно от края на миналата година, като е спечелил 10 от последните си 13 мача и е загубил само една среща - срещу Панама. Сред победите е и успех над САЩ, но трябва да се признае, че повечето мачове на Коста Рика са срещу не толкова амбициозни отбори.

С последния билет за Катар в джоба: Коста Рика мечтае да повтори бразилската си приказка

Има ли кадрови проблеми в съставите на Испания и Коста Рика?

Селекционерът на Испания Луис Енрике трябваше в последния момент да се откаже от един от бранителите си - Хосе Гая, който получи травма в глезена и бе заменен от Алекс Балде. Извън това обаче Енрике няма кадрови проблеми и може да разчита на всички свои играчи. Същото важи и за състава на Коста Рика, в който също няма контузени играчи.

Играчи на фокус: Родри и Кейлор Навас

В състава на Испания трудно може да се отличи едно име, тъй като тимът е много комплексен и няма изявен лидер. Въпреки това ролята на Родри в отбора на Луис Енрике е много голяма, като той е определян от селекционера като перфектен халф, а мнозина го смятат за следващия Серхио Бускетс.

Перфектният халф, по-добрият Бускетс или просто "компасът" на Испания

В състава на Коста Рика има едно име, което изпъква пред останалите - Кейлор Навас. Бившият вратар на Реал Мадрид разполага с изключителен опит както на клубно, така и на национално ниво, а в родината си той е боготворен. Ако Коста Рика иска да се бори за нещо повече от просто участие на Мондиала, ще се нуждае от силните вратарски изяви на Навас.

След горчивите хапове на клубно ниво: Навас отива в Катар с тима, който го боготвори

Потенциални стартови 11 на Испания и Коста Рика

Испания: Симон, Карвахал, Лапорт, Пау Торес, Алба, Педри, Бускетс, Гави, Феран Торес, Мората, Фати

Коста Рика: Навас, Карлос Мартинес, Калво, Дуарте, Овиедо, Техеда, Бенет, Херсон Торес; Борхес, Контрерас, Кембъл

Двубоят в група Е започва в 18:00 часа българско време, като можете да проследите Испания - Коста Рика НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички