Усик: Руснаците не знаят какво става в Украйна, те са жертви на Путин


Усик: Руснаците не знаят какво става в Украйна, те са жертви на Путин
Снимка: Kremlin.ru

5086 0

Само преди половин година украинският боксьор Олександър Усик сбъдна мечтата си, стъпвайки на световния връх в тежка категория. Днес обаче Усик не е на ринга, за да се готви за реванша срещу Антъни Джошуа, а на фронта - с автомат в ръце и в готовност да убива за свободата на Украйна

Руската инвазия в Украйна продължава вече осми ден, а Усик даде ясно да се разбере, че родината е по-важна от бокса. Украинецът въобще не мисли за евентуалния реванш срещу Джошуа, който трябваше да се проведе през април, а единствено за това как да помогне на страната си в битката срещу Русия.

"КОГАТО ПУТИН ПРИКЛЮЧИ С УКРАЙНА, ЩЕ БОМБАРДИРА ЕВРОПА"

За Олександър Усик обаче не Русия иска войната в Украйна, а Владимир Путин. В интервю пред американския канал CNN Усик изрази мнението си, че руснаците дори не подозират какво се случва в Украйна, защото са жертви на техния президент Путин, който ги лъже за истинската причина за военните действия.

„Руснаците не знаят какво всъщност става тук (в Украйна). Те не виждат случващото се. Те са жертви на техния президент“, коментира Олександър Усик. По-рано Усик отправи отчаян призив към Русия и Владимир Путин, за който можете да прочетете на линка. Украинецът таи надежди, че войната ще свърши час по-скоро и няма да има повече човешки жертви.

Предвид факта, че Усик е но фронта, за да се бие за Украйна, ето какво ще стане с мача за световната титла срещу Антъни Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички