Владимир Кличко с неприятна прогноза: Какво ще стане, ако войната не приключи в Украйна (ВИДЕО)


Владимир Кличко с неприятна прогноза: Какво ще стане, ако войната не приключи в Украйна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

55443 0

Владимир Кличко призова другите страни да подпомогнат Украйна в борбата срещу Русия. Той предупреди, че ако войната не приключи в неговата страна, то тя ще се разпространи и до други държави. Той говори пред Sky Sports.

"Да дойдат в нашите домове и да убиват мъжете, жените и децата ни - това не е човешко, какъв човек може да го стори? Имаме нужда от запаси, имаме нужда от храна, имаме нужда от медицински принадлежности. Имаме нужда от всякаква подкрепа, финансова подкрепа, след като сме сами в този случай.

По някакъв начин обаче всички ние сме заедно в това. Демократичният Запад е с нас. Тази война, ако не приключи в Украйна, ще се разпространи. Ако някой от вас си мисли: "Това е Украйна, не ме интересува", трябва да ви интересува. Не го подценявайте, трябва да се погрижим за това незабавно" - започна Кличко пред британската медия. 

"От изключителна важност е да спрем руската агресия. Нямаме време да се колебаем, трябва веднага да се справим. Не е за вярване какво се случва на тази хубава страна и на тези хубави хора.

Горд съм от обединението на света и от това, че виждам как спортната общественост е заедно - IOC, федерациите по бокс, УЕФА, ФИФА, Формула 1. Наказването на руските отбори, които участват. Нямам нищо против атлетите им, но те представляват режима и по някакъв начин са свързани с тази война.

Никога не е достатъчно, докато войната не бъде прекратена, но е важно да покажем, че светът не е съгласен с тази война, че спортният свят не е съгласен с тази война" - коментира събитията и в спорта той.

ВИТАЛИЙ И ВЛАДИМИР КЛИЧКО: ОТ ЕПИЧНИ БИТКИ НА РИНГА ДО УЖАСА НА ВОЙНАТА (ГАЛЕРИЯ)

Колкото до настоящата ситуация в Украйна, Владимир Кличко заяви: "Много трудни и предизвикателни времена за хората, които живеят в Украйна. Никога не съм си мислил, че ще срещна войната. Виждаш и чуваш експлозиите, ракетите, разрушените превозни средства, сгради - абсолютно ужасяващо е това, което войната може да направи.

Горд съм от украинската нация. Всеки се застъпва за другия. Никога не съм бил толкова горд да съм украинец, колкото сега" - допълни още една от най-големите легенди в историята на бокса.

Какви са животите на него и не по-малко популярния му брат? От Чернобил, през боксовия връх, до войната в Украйна: Пътят на братята Кличко.

Неговият брат Виталий също даде интервю, вижте видеото по-долу в материала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички