ВИДЕО: Усик със смел, човешки, отчаян призив към Русия и Путин


ВИДЕО: Усик със смел, човешки, отчаян призив към Русия и Путин
Снимка: Getty Images

24476 0

Украинският боксьор Олександър Усик, актуален световен шампион в тежка категория на IBF, WBA и WBO, се обърна към руския народ след руската инвазия в Украйна. Боксьорът призова обикновените хора да помогнат за възцаряването на мира.

"Добро утро на всички. Казвам се Олександър Олександрович Усик. Искам да се обърна към руския народ. Ако се смятаме за братя, православни, не пускайте Вашите военни, Вашите деца в страната ни. Не воювайте с нас.

Искам да се обърна и към президента на Руската федерация Владимир Путин. Можете да спрете тази война, не ни поставяйте никакви условия. Просто седнете на масата за преговори, просто поговорете. Всичко трябва да спре. Нашите деца, нашите майки, нашите баби, нашите хора се крият в мазетата.

Ние сме в собствената си държава, не можем инае, ние се защитаваме. Спри всичко! Спрете тази война!", каза Усик във видео, публикувано в Instagram. Призив за мир по-рано отправи и голяма спортна звезда на Русия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички