След войната в Украйна: Какво ще стане с реванша между Джошуа и Усик?


След войната в Украйна: Какво ще стане с реванша между Джошуа и Усик?
Снимка: Getty Images

3428 0

Военният конфликт между Русия и Украйна преобърна целия свят, а в това число и спорта. Един от най-добрите украински спортисти и действащ световен шампион в тежка категория в бокса Олександър Усик бе принуден да се върне в родината си, за да се бие на фронта за спасението на Украйна.

Това става буквално седмици преди очаквания с нетърпение от целия боксов свят реванш между Усик и доскорошния шампион Антъни Джошуа, който претърпя загуба от украинеца в края на септември миналата година. Това бе едва втора загуба за британеца, който до скоро се смяташе за непобедим на ринга.

Усик обаче го победи, а сега Джошуа е жаден за реванш, за да си върне шампионските пояси и евентуално да се изправи в мач за определяне на абсолютния шампион в тежка категория срещу Тайсън Фюри, който държи последния пети пояс на WBC. Преди това Фюри ще защитава титлата си срещу Дилиън Уайт, но Циганския крал шокиращо обяви, че това ще е последният му мач на ринга.

УСИК ЗА ВОЙНАТА: НЕ ИСКАМ ДА УБИВАМ, НО...

Какво обаче ще се случи с битката между Джошуа и Усик предвид факта, че украинецът е на фронта и заяви, че въобще не мисли за бокс? Реваншът се очакваше да се проведе през месец април, но това изглежда все по-малко вероятно. Промоутърът на Антъни Джошуа Еди Хърн даде яснота по въпроса - битката Джошуа - Усик ще бъде отложена.

Хърн вижда два варианта в случая: срещата просто да бъде отложена в краткосрочно бъдеще или Антъни Джошуа да проведе друг боксов мач преди да се изправи срещу Олександър Усик, който може да се нуждае и от повече време, за да се завърне на ринга. Това означава, че щабът на Ей Джей размишлява върху евентуален друг съперник, срещу когото да се боксира британецът.

Преди дни Олександър Усик се разгневи на коментар на Тайсън Фюри за войната между Русия и Украйна, като го обвини в лъжа (подробности може да прочетете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички