Майк Тайсън платил $3 млн. глоба за отхапаното ухо със... снимки как хапе уши на хора


Майк Тайсън платил $3 млн. глоба за отхапаното ухо със... снимки как хапе уши на хора
Снимка: Скрийншот на SportLive.bg

4750 0

Когато Майк Тайсън спонтанно реши да отхапе ухото на Ивендър Холифийлд в емблематичната им битка през 1997 година, той едва ли е предполагал какви дивиденти може да му донесе този негов ход. Железния Майк навярно е спечелил повече пари от тази "реклама", отколкото от всичките му хонорари в боксовата кариера.

Тайсън и Холифийлд водеха ожесточен спор за това кой е номер 1 в дивизията, като се срещнаха още през 1996-а. Година по-късно двамата проведоха реванш, а още в третия рунд Тайсън захапа ухото на съперника си, откъсна парче от него и го изплю на ринга, докато Холифийлд подскачаше на ринга в неистова агония.

Как Майк Тайсън отхапа ухото на Холифийлд и го изплю на ринга

Интересното е, че на Тайсън му бе позволено да продължи боя с отнемане на две точки, но Железния Майк бе твърдо решен да отхапе и другото ухо на Холифийлд - опит, с който битката бе окончателно прекратена, а на ринга се стигна до масово сбиване. След това пък Холифийлд също искал да отхапе ухото на Майк Тайсън, но се спрял (защо - четете в линка).

Глобата за отхапаното ухо и как Майк Тайсън я изплати

След мача Тайсън беше глобен с 3 милиона долара за инцидента, но четвърт век по-късно той разкри в предаването "Piers Morgan Uncensored" по TalkTV, че е изплатил глобата си многократно само със снимки, преструвайки се, че хапе ушите на фенове.

„Четох някъде, че си спечелил 30 милиона долара само от позиране за снимки, преструвайки се, че хапеш хора“, попита Пиърс Морган своя уважаван гост. А Тайсън му отговори: „Слушай, не знам дали бяха 30 милиона долара, но бяха повече от 3 милиона долара, за които ме глобиха.“

След инцидента Майк Тайсън ежедневно е спиран от свои фенове - мъже, жени, деца, желаещи ушите им да бъдат "отхапани", макар и само за снимката. Това не е всичко - Майк Тайсън започна да произвежда отхапани уши с канабис (СНИМКИ)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички