Холифийлд разкри защо Тайсън отхапа част от ухото му преди 23 години


Холифийлд разкри защо Тайсън отхапа част от ухото му преди 23 години
Снимка: Getty Images/Guliver

17324 0

Бившият американски боксьор Ивендър Холифийлд се върна към времената, в които Майк Тайсън отхапа част от ухото му на ринга. Това се случи по време на втората битка между двамата - през 1997 г. Година по-рано Холифийлд свали Тайсън с технически нокаут в 11-ия рунд. Реваншът, спечелен от него след дисквалификация на противника, остана в историята като "Bite Fight". Сега 57-годишният американец разкри защо, според него, Тайсън го ухапа онази нощ.

"Не, не, отговори Холифийлд на въпроса дали не би помислил, че Тайсън би хо ухапал отново, ако се срещнат на ринга за трети път. - Разбирам защо го направи тогава, така че, това сега няма да е проблем. Той се опитваше да защити имиджа си и беше на път да загуби отново от човек, за когото му казаха, че има проблеми със сърцето. Той си каза: "Ако ме събори, това ще съсипе репутацията ми, но ако направя нещо лудо, те знаят, че така или иначе съм такъв, и просто ще кажат: "Той е луд", заяви Холифийлд в интервю за Forbes.

Той се боксира до 48-годишна възраст и се пенсионира през 2011 г. с рекорд от 44 победи, 10 загуби и 2 равенства. Тайсън сложи край на кариерата си на 39-годишна възраст и се пенсионира през 2005 г. с рекорд от 50 победи и 6 загуби. А коя любопитна лига предложи 20 милиона долара на Тайсън, за да се бие отново, вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Продукт за 200 милиона: Какво в цифри е Антъни Джошуа за британския бокс?

Предвид своята популярност и високия си коефициент на успехи в битки, при това на успехи с нокаут, не е изненада,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама