Аз идвам от мизерия, глад и мръсотия - когато Майк Тайсън обясни защо никога не е искал да бъде като Мохамед Али


Аз идвам от мизерия, глад и мръсотия - когато Майк Тайсън обясни защо никога не е искал да бъде като Мохамед Али
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

23286 0

Ще върнем лентата малко назад във времето, когато легендата на световния бокс - Майк Тайсън, заяви защо никога не е искал да бъде като идола си Мохамед Али. 

Преди няколко години Железния Майк даде интервю на живо пред фенове, в което обясни какво го е различавало от неговия пример за подражание - Мохамед Али.

"Тази тема е много интересна, да, Мохамед Али бе моят идол, но аз никога не съм искал да бъда като него. Али не е имал моя живот преди да навлезе в спорта и да се превърне в легенда. Аз идвам от мизерия, глад и мръсотия, налагаше ми да се правя неща, които никое дете не би трябвало да прави", заяви категорично Тайсън тогава.

"Исках да съм гаден като Съни Линстън и Джак Демпси. Исках да бъда яростен и непоколебим, исках да убивам съперниците си с поглед. Никога няма да бъда като Али. Уважавам го и го обичам с цялото си сърце, но двамата не можем да бъдем сравнявани", добави още американецът.

Майк Тайсън неведнъж е разказвал за ужасяващото си детство и за начините, по които е трябвало да оцелява - биейки се, грабейки магазини и правейки още куп неща, които законът не позволява. В крайна сметка, той е благодарен на бокса, че го спасява от улицата. Много пъти е споменавал и как, ако не е бил спортът, той най-вероятно сега е нямало да бъде сред живите. 

Историята на Тайсън наистина е една от най-впечатляващите. Железния Майк минава през какво ли не в своята кариера - съдебни дела за посегателства, злоупотреба с наркотични вещества, укриване на данъци и прочие. Сега обаче той на няколко пъти заявява, че е благодарен, че все още е сред живите, радвайки се на живота.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Еди Хърн разкри за много интересен разговор, който е провел с Антъни Джошуа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички