25 години по-късно: Майк Тайсън даде отговор на въпрос, който вълнуваше боксовия свят


25 години по-късно: Майк Тайсън даде отговор на въпрос, който вълнуваше боксовия свят
Снимка: GettyImages

5267 0

Един от най-великите боксьори в света Майк Тайсън ще бъде запомнен с тоталната си доминация в тежка категория, но и с една небезизвестна случка, която шокира световния бокс преди четвърт век.

На 28 юни през 1997 година Майк Тайсън излезе на ринга срещу Ивендър Холифийлд. Разбира се, шоуто бе гарантирано. Две от страшилищата при най-тежките се изправяха лице в лице, а на картата бяха заложени титлите в тежка категория.

В края на третия рунд обаче Майк Тайсън бе дисквалифициран, защото ухапа своя опонент по ухото. След края на мача дори бе намерено парче от ухото на Холифийлд върху ринга. С течение на времето този двубой се превърна в един от най-иконичните за бокса.

След 25 години Тайсън най-накрая даде отговор на въпроса "Какъв вкус имат ушите на Холифийлд?", а Най-страшния човек отговори точно и ясно без заобиколки:

"Имат вкус на з***ик, със сигурност съм опитвал и по-хубави неща", сподели 55-годишният американец пред радиоводещия Алекс Джоунс.

В последно време се носят слухове, че ще видим Майк Тайсън отново на ринга в демонстративен мач. Предстои да разберем дали Железния Майк ще зарадва феновете на бокса, завръщайки се на ринга.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ивендър Холифийлд разкри наскоро, че също е искал да вкуси от плътта на Тайсън.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички