Официално: Гарет Бейл сложи край на кариерата си


Официално: Гарет Бейл сложи край на кариерата си
Снимка: Getty Images

3810 0

Бившият звезден футболист на Реал Мадрид и Тотнъм - Гарет Бейл, официално обяви, че слага край на професионалната си кариера. Той обяви новината в социалните мрежи, като подчерта, че е време за нов етап от живота му.

Роденият в Кардиф офанзивен играч взе съдбоносното решение на 33-годишна възраст, като за последно бе част от американския ФК Лос Анджелис, към който се присъедини като свободен агент през лятото на 2022-ра след 9 години на "Сантяго Бернабеу".

Най-много на клубно ниво островитянинът постигна именно с Реал Мадрид, за който изигра 258 двубоя във всички турнири и се отчете със 106 гола и 67 асистенции. С "белия балет" спечели 5 пъти Шампионска лига, 4 пъти стана световен клубен шампион, по три пъти завоюва Ла Лига и Суперкупите на Европа и Испания. С "викингите" спечели веднъж и Купата на Испания.

237 двубоя, 72 гола и 60 асистенции има за Тотнъм, който е вторият най-значим тим в кариерата му след испанския колос. На клубно ниво се е състезавал още за Саутхемптън и американския ФК Лос Анджелис.

Легедна остава и за родината си Уелс, за която записа общо 111 срещи и се отчете с 40 попадение и 22 голови подавания. Числата обаче не представляват нищо пред факта, че съумя да класира страната на две поредни европейски първенства и Мондиала през 2022-ра в Катар.

Вижте част от постиженията на Гарет Бейл с Уелс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички