"Те бяха кръгла 0" - най-големите разочарования на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)


"Те бяха кръгла 0" - най-големите разочарования на Световно първенство 2022 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages/Istock/Sportlive.bg колаж

29118 0

Вече се изиграха 56 мача на Световно първенство 2022, като не липсваха изненади по терените в Катар. Отборите на Германия, Дания и други фаворити да достигнат до елиминациите си стегнаха багажа след груповата фаза, а "сигурният" участник на 1/4-финали и един от топ 5 фаворитите в надпреварата - Испания, отпанда още на 1/8-финал от Мароко. 

И, докато текат първите два дни без мачове на Световното първенство, е време да разгледаме кои са най-големите разочарования по време на Мондиал 2022 (можете да гледате видеото, или да продължите да четете). 

Големите разочарования на Световно първенство 2022 

След като вече сме на четвъртфиналите, време е да видим кои са тези, от които се очакваше много повече по време на най-големия футболен форум. 

Отборите, от които очаквахме много повече в Катар 

Може би Германия и Дания са най-най-големите разочарования на Световното, поне към настоящия момент. Бундестимът беше считан за един от топ 8 на фаворитите в турнира, но се сбогува с надпреварата още в груповата фаза. 

И, докато германците имат оправдание, че Испания имаше сериозен пръст в отпадането на тима, то за Дания няма никакви оправдания - равенство с Тунис и загуби от Франция и Австралия оставиха "динамита" на последно място в групата - година и половина след полуфинала на Евро 2020. Кои са другите големи разочарования, гледайте във видеото! 

Футболистите, които бяха кръгла 0 на Световното 

Кевин де Бройне пристигна в Катар със званието "най-добър футболист на Световното". Причината беше фактът, че Карим Бензема и Садио Мане отпаднаха от турнира заради контузии, а белгиецът беше в топ 3 на "Златната топка" за 2022, докато в същото време е считан за най-добър футболист в най-силното европейско първенство - английската Висша лига. 

Нищо подобно - след 270 минути, 0 гола, 0 асистенции и около 40 добри минути Де Бройне е една от големите причини Белгия да отпадне. А статутът на Де Бройне сред най-добрите е сериозно разклатен. 

Разбира се, това не е единственият футболист, който разочарова в Катар - за останалите - гледайте втората част на темата на деня в "Точно попадение": 

Защо е толкова трудно да се прогнозира голям футболен форум като Световното? 

Световното първенство по футбол е най-залаганото спортно събитие в историята, като на всеки 4 години дори хора, които не се интересуват от футбол, се насочват към различни букмейкъри, за да си пробват късмета. 

В "Точно попадение", което се излъчва със съдействието на Sesame.bg, разгледахме големите причини за интереса към спортните залози, но и най-вече защо е толкова трудно да се прогнозира толкова голям форум, който се провежда веднъж на 4 години - причините за това вижте в последната част на видеото: 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички